Ако получавате запек, когато пътувате, не се отчайвайте, защото това

...
Ако получавате запек, когато пътувате, не се отчайвайте, защото това
Коментари Харесай

Как да избегнете запека, когато сте напът

Ако получавате запек, когато пътувате, не се отчайвайте, тъй като това е постоянно срещан проблем при доста хора и има по какъв начин да си помогнете. Проблемите със стомаха по време на отмора са действителни и се демонстрират при 40% от хората. Хората обичат зоната си на комфорт и когато тя е надалеч, от време на време и с нови часови зони, храносмилателната ви система може да се срине, причинявайки отичане на стомаха.

Спокойно! Вижте мненията на топ специалисти по уелнес, които споделят препоръките си, които може да следвате, когато сте в придвижване. И по този начин - ето по какъв начин да избегнете запека, до момента в който пътувате.

1. Ябълков оцет

 Как да избегнете запека, когато сте напът Снимка: Яница Николова

Приемът на ябълков оцет може да задържи констипацията. Докато пътуванията ви могат да създадат нормалните лекарствени средства за оптимално храносмилане не толкоз ефикасни, то експертите поучават да приемате оцет преди всяко хранене. Поставянето на 1 с.л. оцет в малко вода и приемането ѝ 15-30 минути преди всяко хранене в действителност оказва помощ на червата за по-добро храносмилане. Той оказва помощ да се подтиква производството на стомашни сокове, които са от значително значение при разграждането на храната. Това подкрепя храносмилането посредством понижаване на подуването и коремните конвулсии и усъвършенства придвижванията на червата.

2. Храносмилателен ензим

 Как да избегнете запека, когато сте напът

Понякога също е хубаво да прибегнете до храносмилателен ензим. Добрият храносмилателен ензим съдържа голям брой ензими, които разграждат всички съставки на вашата храна / протеази за протеини, липази за мазнини и амилази за въглехидрати/. Приемането на 1-2 капсули както преди, по този начин и след хранене може да помогне да спрете всяка странна храносмилателна активност, преди даже да е почнала. Когато нашите вътрешности са здрави, ние произвеждаме доста от тези ензими сами по себе си, само че от време на време се нуждаем от спомагателна помощ за разграждането на тежките храни.

3. Чай от джинджифил

 Как да избегнете запека, когато сте напът Снимка: Yordanka Kovacheva

Никога не напускайте дома си без чай от джинджифил. По време на пътешестване със аероплан пийте доста чай от джинджифил. Вземете си чаша за чай и чай и питайте за топла вода. Пийте толкоз чай от джинджифил, колкото можете. Питате се за какво? Джинджифилът отстранява стагнацията в организма, поддържа хидратацията, покачва циркулацията, минимизира оттока в краката и поддържа обмяната в тялото. Когато пристигнете, яжте доста зеленчуци и яжте по-малки порции през първата седмица, в случай че сте закъснели. Всеки път, когато имате свободен миг да се отпуснете, легнете на гърба си и прегърнете колената си, компресирайки корема си, с цел да задържите червата си будни, и се движите.

3. Вземете магнезий и парещ душ

 Как да избегнете запека, когато сте напът

Магнезиевият цитрат би трябвало да е непрекъснато с вас, когато пътувате. Тази форма на магнезий елементарно се всмуква от кръвта, което води до бърз резултат. Магнезият отпуска централната нервна система, спомагайки както за релаксация на мускулите, по този начин и за храносмилането.

4. Планирайте самомасаж

 Как да избегнете запека, когато сте напът

Невинаги можете да разполагате с време и пари за професионален масаж, само че ние имаме решение на казуса. Професионалният масаж освобождава напрежението по значимите точки на акупресура, по гръбначния дирек и оказва помощ да се движи блокираната сила, която може да аргументи запек. Ето по какъв начин елементарно да си извършите подобен масаж - поставете две топки в чорап и свържете възел в края, с цел да ги задържите на място. Топките би трябвало да са близо една до друга, с цел да работят вярно. Поставете топките от двете страни на гръбначния дирек и постепенно ги изтеглете по гърба си, като поемате дълбоки вдлъбнатини по пътя. Използвайте възглавница, която да поддържа главата ви. Това упражнение се прави на пода.

5. Укротете ватата си

 Как да избегнете запека, когато сте напът

В Аюрведа вата е най-мощната доха, тъй като се отнася до регулаторните системи на тялото, тъй че когато стане небалансирана, хаосът цари. Поведенията, които нарушават естествените ритми, усилват ватата, а по-късно и вената се усилва. Затова би трябвало да върнете салдото, колкото може по-бързо, а когато пътувате - да улесни диетата ви. Много хора ядат от досада по време на пътешестване, само че е по-добре да се хапва по-малко.

6. Хидратирайте се

 Как да избегнете запека, когато сте напът

Планинското пътешестване може да бъде дехидратиращо, което способства за запек. Вземайте си здравословна храна, която няма да навреди на храносмилателната ви система. Сведете храните, които могат да доведат до отичане на стомаха, до най-малко. Хапвайте ориз, печени зеленчуци със зехтин, балсамов оцет, сол и черен пипер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР