Ако Пленумът на ВСС реши, че Прокурорската колегия е превишила

...
Ако Пленумът на ВСС реши, че Прокурорската колегия е превишила
Коментари Харесай

Адвокат: Целта не е била просто смяната на Гешев, а назначаването на Сарафов за известно време

" Ако Пленумът на Висш съдебен съвет реши, че Прокурорската гилдия е надвишила компетентността си да избере изпълняващ длъжността на основен прокурор, тогава би трябвало да се обезсили това решение за избор на Борислав Сарафов. В подобен случай Пленумът би трябвало да избере друго лице за изпълняващ длъжността основен прокурор, който е отвън кръга от заместниците на някогашния основен прокурор Иван Гешев ". Това съобщи юрист Андрей Янкулов от АКФ в ефира на Нова нюз.

„ За мен е повече от несъмнено, че фигурата на Борислав Сарафов не може да провокира публично доверие. Човек с неговия профил – дълги години заместител на (предишния основен прокурор) Сотир Цацаров, след това – заместител и на Иван Гешев, не може да буди публично и професионално доверие ”, сподели Янкулов.

По думите му колкото бързо досегашният основен прокурор Иван Гешев беше освободен, толкоз бързо бе назначен и неговият краткотраен правоприемник Борислав Сарафов. „ Това демонстрира съгласуване на дейностите. Целта очевидно е била не просто освобождението на Гешев, само че и назначението за някакъв интервал от време на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността. Ако политическата власт не може да се консолидира, той може да остане дълго на поста ”, счита юрист Андрей Янкулов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР