Ако парламентарните избори са днес в следващото Народно събрание ще

...
Ако парламентарните избори са днес в следващото Народно събрание ще
Коментари Харесай

Маркет линкс: Пет партии в НС при избори днес, БСП качва, ГЕРБ надолу |

Ако парламентарните избори са през днешния ден в идващото Народно заседание ще влязат Българска социалистическа партия, ГЕРБ, „ ИТН “, „ Демократична България “ и Движение за права и свободи. 

Това демонстрират данни от изследване на " Маркет линкс " по поръчка на бТВ, извършено от 18 до 26 септември сред 1058 души
посредством директно изявление и онлайн анкетата. Според цифрите Българска социалистическа партия и ГЕРБ са с изравнение сили - те имат по 22 на 100 поддръжка, следва партията на Слави Трифонов с 11%, Демократична България с 9,6 на 100 и Движение за права и свободи с 8,1 на 100 от всички гласоподаватели. 

През последните месеци с плавни темпове ръководещата партия губи поддръжка, до момента в който социалистите печелят електорат.
„ Откакто започнаха митингите и се наситихме със всички кавги в публичното пространство – ГЕРБ стартира да губи и се сви до своето партийно ядро. Българска социалистическа партия съумява да има приръст, само че той не е значителен, не е органически поради нещата, които
оферират на политическия пазар. По-скоро това е реакция против ГЕРБ “, съобщи социологът Добромир Живков по бТВ. По думите му електоратът на левицата се консолидира преди избори, а вътрешнопартийните битки едва въздействат на публичната поддръжка за партията.  

Лек спад има при " ИТН " - с 1-2 % надолу, може би поради отсъствието от общественото пространство на техни представители, сподели още Живков. 

Според изследването, под 4% поддръжка получават съдружните сътрудници в управлението – „ Обединени патриоти “ и Изправи се БГ на Мая Манолова. 

В подтекста на политическата рецесия у нас, социологическото проучване демонстрира, че нагласата към европейските институции се възприемат като инструмент за разрешаване на вътрешнополитическите проблеми.

71% от запитаните желаят Европейската комисия да се ангажира с настоящите събития в страната. Същевременно над половината дават отговор, че Европейска комисия няма съображение да блокира финансова помощ за България. Според изследването, геополитическата ориентировка на България към ЕС и НАТО – не е застрашена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР