Ако откриете, че се събира вода на дъното на хладилника,

...
Ако откриете, че се събира вода на дъното на хладилника,
Коментари Харесай

Защо хладилникът събира вода?

Ако откриете, че се събира вода на дъното на хладилника, евентуалната причина е задръстване на отвора за източване на конденза.

Кондензът се стича по задната част на хладилника и се събира в улея, ситуиран в задната част на хладилника, където водата по-късно се насочва през дренажния отвор в резервоар, ситуиран при компресора. След това водата се изпарява.

Най-лесният метод да го почистите, е с памучен тампон. Дренажният отвор може елементарно да се запуши. Не забравяйте постоянно да почиствате отвора за източване, защото освен води до събиране на вода в хладилника, само че и постоянно предизвиква неприятна миризма.

Друга постоянно срещана причина, заради която водата може да се натрупва във вашия ледник, е, че тръбата ви за топене се е запушила, изяснява.

Както при съда за източване, парчета, плесен или лед могат да се натрупат, предотвратявайки достатъчното източване по време на цикъла на топене на вашия ледник.

Можете да поправите това, като промиете дренажната линия с топла вода. Ако не можете да премахнете източника на задръстване, може да се наложи да промените дренажа.

Ако имате ледник с дозатор за вода/лед, може да има пръсване и течът да идва оттова.

Най-лесното решение е просто да промените засегнатата част на дозатора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР