Ако останеш повече от едно денонощие т.е. 24 часа при

...
Ако останеш повече от едно денонощие т.е. 24 часа при
Коментари Харесай

Абсурд - отиваш при баба и дядо за над 24 часа и те трябва да плащат курортна такса

Ако останеш повече от едно денонощие т.е. 24 часа при родственици, то това може да се смята за туристическа аудиенция и ще би трябвало да има доклад пред страната. Такова безпокойство изрази ръководителят на Националната асоциация " Българско черноморие " Димитър Канариев пред БНР.
По думите му, става въпрос за текстове (параграф 111), с които ще се поправя Закона за туризма и които занапред ще бъдат гледани на Министерски съвет. Той изясни, че съгласно хипотезата, в случай че останеш да вземем за пример при баба си и дядо си над 24 часа, би трябвало те да се записват като туристически оператор, да платят курортна такса и още няколко наложителни ограничения. а процедура всеки българин, който посещава близки в курорт, ще бъде екскурзиант и надлежно би трябвало да бъдат заплатени такси, разясняват от " Българско черноморие " и Националното съдружие за отбрана притежателите на парцели.
Според Канариев в спомагателните разпореждания на проектозакона има и други недомислени текстове, измежду които определението за хора, които не са туристи. Записано е, че това са " лицата, които доста постоянно посещават дестинацията и я възприемат като част от нормалната си витална среда ".
Неправителствените организации публично ще внесат мнение си по проектозакона за туризма, като възнамеряват да провеждат и полемика с представители на сектора.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР