Ако още не сте чули, сега е моментът да го

...
Ако още не сте чули, сега е моментът да го
Коментари Харесай

Запознайте се с най-умната жена на света: Tя е българка!

Ако още не сте чули, в този момент е моментът да го научите - най-умната жена на света е българка. Тя е индивидът, посочил най-хубави резултати от теста на МЕНСА - Световната организация на хората с висок коефициент на просветеност: 192 точки от 200 теоретично вероятни! Тя не е имала кариерата, която заслужава поради рекордното си IQ и в този момент счита да се пенсионира, сподели в собствен репортаж bTV.

Подобен на нейния коефициент на просветеност имат по-малко от 1% от жителите на планетата, поради което вестник "Дейли телеграф " я разгласи за най-умната жена в света. Според канадски източник IQ 192 статистически могат да имат 1 от 100 000 000 души, което като % е: 0,000001%, или при 7 милиарда души на планетата - 70.



Името ѝ е Даниела Симидчиева. Родена е в Благоевград през 1960 година, а през днешния ден може да се похвали с 5 висши образования.

Завършила е магистратура по стопанска система и по социология. Притежава документ по социология от Социологическия университет в Лунд, Швеция; бакалавърска степен "Инженер по електроника и автоматика ". Даниела може да се похвали още и с спомагателна подготовка "Учител ", има 8 заверени семестъра в Технически университет - София, а един учебен срок я дели до завършването на британска лингвистика в ЮЗУ - Благоевград.

Даниела споделя, че в живота си се е сблъсквала с редица компликации и тествания. Имала е моменти, в които едвам е успявала да изхранва фамилията си. Изпада в меланхолия, откакто се развежда със брачна половинка си след 20-годишен брак. За да излезе от това положение и да не мисли за контузията от раздялата, тя взема решение да се яви на тестванията на "Менса ", на които реализира свръхестествен резултат, който остава най-голям и досега.



"Това се случи през 2003 година, само че се разшумя през 2005 година ", напомня Симидчиева и прибавя, че дължи известността си с помощта на публикация за нея в английския "Дейли Телеграф ".

Даниела споделя още и за болката и огорчението, които изпитала вследствие на излятата по неин адрес завист в интернет от чужденци, откакто достижението ѝ станало известно. "Основно злобата беше задокеанска, тъй като те не позволяват, че някой на Балканите може да има такава просветеност ", споделя Даниела Симидчиева.

Не висшите образования обаче са най-голямото ѝ достижения съгласно Дани. "Това, че детската площадка оживява от моите деца и внуци, е най-големият ми принос за обществото. Най-голямото ми достижение е това – отгледала съм три положителни майки ", декларира гордо най-умната жена на света.

Днес тя продължава да живее в България, а това, с което се гордее най-вече, са трите ѝ дъщери, всяка от които има по две деца.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР