Ако очите са прозорец към вашата душа, тогава кожата е

...
Ако очите са прозорец към вашата душа, тогава кожата е
Коментари Харесай

Няколко храни против стареене

Ако очите са прозорец към вашата душа, тогава кожата е прозорецът към вашето здраве. Кожата ви отразява това, което ядете, по тази причина локалните кремове и лосиони се грижат единствено за външния тип на кожата ви. Тъй като стареенето стартира от вътрешната страна на открито, е разумно да започнете да се грижите за кожата си от вътрешната страна, като се храните вярно.

Ето няколко храни за блестяща кожа, срещу стареене:

1. Мазна риба

Рибите, които са с високо наличие на омега-3 мастни киселини (сьомга, скумрия, херинга, сардини, риба тон), са от значително значение за хубавичко кожата. Омега-3 мастни киселини поддържат кожата еластична и овлажнена и понижават възпалението. Тези риби също са добър източник на антиоксидант витамин Е, както и цинк, минерал, който оказва помощ да се отървете от акне и раздразнение.

2. Ядки

Също като рибата, ядките са богати на омега-3 мастни киселини, цинк и витамин Е. Освен това съдържат и други минерали и витамини, които спомагат за поддържането на кожата ви млада и блестяща като няколко витамини от групата В (включително фолиева киселина, предотвратява дерматит, селен (който е различен добър антиоксидант за кожата) и витамин С (който има свойства срещу стареене). Орехите са изключително потребни, като ядки като бадеми и кашу идват на второ и трето място.

3. Авокадо

Авокадо е друга храна, цялостна със здравословни мазнини, които спомагат за възстановяване на еластичността на кожата и на бариерата за влага. Те също по този начин са богати на каротеноиди, които защищават кожата от увреждане от слънцето. Това, което откроява авокадото, обаче, е, че съдържат D-манохептулоза - неповторима фитохимикала, за която се счита, че подтиква производството на колаген.

4. Зелен чай

Любимата напитка на доста хора, зеленият чай, е освен вкусна, само че и доста потребна за здравето на вашата кожа. Той е цялостен с полифеноли и катехини - антиоксиданти, които защищават кожата от увреждане от слънцето (въпреки че въпреки всичко би трябвало да употребявате слънцезащитни продукти) и да намалите зачервяването на кожата посредством битка с възпалението.

5. Кисело мляко

Киселото мляко е цялостно с пробиотици, които оказват помощ на кожата ви да наподобява млада, като понижава зачервяването, раздразнението и акнето. Добрите бактерии се борят с възпалението в червата, което е в основата на кожните проблеми.

Можете също по този начин да нанесете кисело мляко, с цел да подмладите кожата си - млечната киселина в киселото мляко има свойства срещу стареене и ексфолиране, които ще понижат фините линии и ще дадат искра на лицето ви.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР