Ако някога ви е било интересно какъв ли вкус има

...
Ако някога ви е било интересно какъв ли вкус има
Коментари Харесай

Шведска компания създаде бургер с вкус на човешка плът

Ако в миналото ви е било забавно какъв ли усет има човешката плът, само че рационално сте се въздържали от дегустация, шведската компания Oumph! има решение: кюфте за хамбургер на растителна основа, направено с усет на човешко месо.

Както оповестява New York Post, компанията в началото пуска своя чудноват бургер към Хелоуин 2021 година дружно с тематична за празника реклама на тематика ужаси в своя канал в YouTube.

Но в този момент те могат да сложат и спомагателен модификатор към бургерa с човешко месо на растителна основа, който апропо печели и награди – през лятото на 2022 година компанията получава Silver Brand Experience и Activation Lion на фестивала на творчеството Cannes Lions.

Самата идея може да звучи отблъскваща, само че явно печели точки за креативност. Но другият въпрос, който би трябвало да зададем, несъмнено, е за какво? Защо една компания би желала да копира човешка плът в бургера си?

За благополучие Хенрик Акерман, световен бранд водач на Oumph!, има отговор: „ Като дребна марка би трябвало да бъдем смели и подготвени да прескачаме някои граници и мисля, че тази акция е добър образец, че вършим тъкмо това. “

И до момента в който акцията сигурно притегля внимание към марката, тя също по този начин служи и като обръщение към хората, които жигосват месото на растителна основа, че нямало усет като месото, което се пробва да копира.

Томас Остилия, изпълнителен креативен шеф в креативната организация LOLA MullenLowe, компанията зад рекламната акция на бургера, назовава това „ изказване, което множеството хора са изтощени да слушат, и от което даже са още по-уморени да бъдат разочаровани. Следователно, несъмнено, решението е да се направи кюфте на растителна основа с усет на човешко месо. Храбростта за лансирането на рискована концепция, която е 100% в звук с марката, постоянно се възнаграждава. “

Идеята, споделя Окерман, е да се покаже на хората, че всяко месо – даже човешкото – може да бъде възпроизведено от растения.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР