Ако ни се хапва нещо бързо и лесно, или пък

...
Ако ни се хапва нещо бързо и лесно, или пък
Коментари Харесай

Рецепти за чудни и лесни РАЗЯДКИ

Ако ни се хапва нещо бързо и елементарно, или пък чакаме посетители и желаеме да поднесем разнообразни ястия и разнообразна храна, то най-подходящи за случая за разнообразни пастети и разядки, които отлично се комбинират с брускети, чипсове и така нататък А се подготвят и доста елементарно, задоволително е единствено да разполагате с блендер, чопър или различен апарат за пасиране на продуктите. Завършете с чаша алено вино или ракия. И несъмнено, няма по какъв начин без да ви предложим няколко изпитани и неустоими предписания за домашни разядки и дипове. Ето кои подбрахме за вас:

Рецепта за постен пастет
Най-вкусната зимна разядка, подготвена за 15 минути
Предлагаме ви една чудесна разядка, подобаваща за зимните дни. Тя може да се похапва върху препечена филийка или да се трансформира в гарнит...
Прочети повече
Хубавото на тази разядка е, че можете да извършите по-големи количества и да съхранявате в буркани като зимнина, или да я вършиме за изразходване на момента. Нужни са ви зеленчуци като домати, чушки, тиквички, патладжани, моркови и всички, които могат да се изпекат във фурната. Преди да започнете приготвянето, уверете се, че сте почистили добре зеленчуците от семки, дръжки, листа и така нататък Наредете ги върху хартия за печене, прибавете скилидки чесън сред тях и изпечете във фурната. След като ги изпечете, първо изстискайте вътрешността на чесъна от люспите му, обелете зеленчуците, в случай че е нужно, намачкайте ги и прибавете сол и черен пипер, както и лой – зехтин и оцет, в случай че сте фенове на пикантните храни – прибавете и люта чушка. Блендирайте, а в случай че усетът е малко кисел – прибавете мед на усет. Сервирайте или консервирайте. Бон апети!

Бързо кьопоолу за зимата 

Ако не обичате да прекарвате часове в приготвянето на зимнина и по-конкретно – кьоополу, то през днешния ден ще ви представим една по-различна и бърза рецепта за тази апетитка. Друг плюс е, че тази рецепта не съдържа такова количество лой, каквото ни е нужно за изработката на обичайното кьопоолу. Започнете с изпичането на два патладжана, след което ги обелете, намачкайте добре вътрешността им, прибавете огромна супена лъжица майонеза, същото количество кисело мляко, сол на усет. Като за край, намачкайте 2 скилидки чесън и ги прибавете към останалите артикули. Ако не ви се коства задоволително хомогенна консистенция, може да употребявате пасатор, само че по този метод ще загубите достоверния тип на кьопоолуто. Отново може да консумирате незабавно или да консервирате за студените зимни дни. 

Лесна зимна разядка
Три лесни и вкусни мезета за новогодишната софра
Вече сте намислили какви салати и ястия да сложите на новогодишната софра, само че към момента нямате хрумвания за мезетата? Няма проблем. Споделям...
Прочети повече
Още една обичана рецепта е разядката със сирене и чушки, като за сиренето предлагаме натрошено, а чушките могат да бъдат както сушени, по този начин и изцедени от буркан. Пасирайте 250 г натрошено сирене с 150 г от чушките, прибавете 3 супени лъжици зехтин, 1 скилидка чесън и по желание – обичани подправки. Блендирайте всичко и разядката ви е подготвена за изразходване. Добавете свеж магданоз или мащерка за свършек.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР