Ако незаконните мигранти са недоволни от условията в центровете за

...
Ако незаконните мигранти са недоволни от условията в центровете за
Коментари Харесай

Тръмп: Ако мигрантите не са доволни от условията в центровете, да не идват в САЩ

Ако противозаконните мигранти са недоволни от изискванията в центровете за задържане в Съединените щати, то би трябвало да им се каже да не идват тук, съобщи американският президент Доналд Тръмп, представен от Франс прес.

Тръмп сподели това след публикуването на отчет на американското министерство на вътрешната сигурност, в който се признава, че пренаселването и неналичието на сигурност в няколко центрове за мигранти в Тексас основават риск за противозаконните мигранти, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според текста на отчета мигрантите нямат достъп до вода за къпане, топла храна и облекла за промяна. В документа се отбелязва също, че задържането на мигрантите в центровете продължава дълго време.

" Ако противозаконните мигранти не са удовлетворени от изискванията в центровете за задържане, просто им кажете да не идват. Така всички проблеми ще бъдат решени. Много от тези нелегално пристигнали чужденци в този момент живеят по-добре, в сравнение с са живели в местата, от които идват, и са в по-сигурни условия ", написа Тръмп в Туитър.

В граничната зона на Съединените щати с Мексико от месеци се следи всеобщо идване на мигранти от Централна Америка. През май 144 000 души са били задържани и арестувани, откакто нелегално са минали границата.

Повечето от тях желаят да подадат молба за леговище, само че в центровете за задържане не доближава място - сходна е обстановката и в центровете, където са настанявани малолетни и фамилии.

Условията за живот в тези постройки са обект на рецензии през последните седмици от неправителствени организации и конгресмени от Демократическата партия.

Конгресменът Хоакин Кастро съобщи в понеделник пред публицисти, че дами живеят в килии без течаща вода в център за мигранти в Ел Пасо, в южната част на щата Тексас.

Американският президент Доналд Тръмп трансформира битката против противозаконната имиграция в собствен приоритет и показва идващите от Централна Америка мигранти като опасност за националната сигурност на Съединените щати. Той постоянно упреква съперниците си от Демократическата партия, че възприемат прекомерно снизходителна позиция по въпроса поради отхвърли им да финансират граничната стена с Мексико, отбелязва Франс прес.

Мексиканските управляващи, които под натиска на Вашингтон одобриха да засилят сигурността на северната си граница, " се оправят по-добре от демократите по въпроса с границата. Благодаря ти, Мексико! ", написа Тръмп в друга обява в Туитър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР