Ако не ти дадат парите за МРРБ и енергетиката, сваляме

...
Ако не ти дадат парите за МРРБ и енергетиката, сваляме
Коментари Харесай

Тошко Йорданов заръчал на Каримански: Ако не ти дадат парите за МРРБ и енергетиката, сваляме правителството -

" Ако не ти дадат парите за Министерство на регионалното развитие и енергетиката, смъкваме държавното управление. "

Това е заръчал ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански преди експертните съдружни договаряния за актуализацията на бюджета.

Това стана ясно от изявление на отделилия се от  " ИТН " народен представител Иво Атанасов. По думите му тази повеля била направена преди началото на експертните договаряния за бюджета на съвещание в парламентарната група на Има Такъв Народ, на което са участвали Гроздан Караджов, Ива Митева, Любомир Каримански и Тошко Йорданов.

Депутатът твърди, че тогава районният министър Гроздан Караджов е диктувал на Каримански какви суми иска за бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Премиерът Кирил Петков, спортният министър в оставка Радостин Василев и групата на Политическа партия приветстваха Иво Атанасов. Тошко Йорданов пък взе персонално пояснение и упрекна отделилия се народен представител в неистина.

По-рано председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански заприказва за съдружното съглашение и параграфите от него, които държавното управление не е изпълнило. 

Вицепремиerът по ефикасното ръководство Калина Константинова го отвърна с изпълнените промени, заложени в съглашението сред Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия. Министърът на електронното управление Божидар Божанов поддържа Константинова.

Иво Атанасов пък попита Каримански дали всички бележки на Каримански са изпратени документално до обединението. Атанасов означи, че групата на Има Такъв Народ не е била запознавана с всички рецензии към осъществяването на съдружното съглашение, за които Каримански заприказва от трибуната на Народно събрание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР