Ако не страдате от алергия, то котка в дома ви

...
Ако не страдате от алергия, то котка в дома ви
Коментари Харесай

Защо котките обичат да драскат мебелите?

 котка-драска-мебели

Ако не страдате от алергия, то котка в дома ви има редица прерогативи за здравето. Котешкият другар ви поддържа в горест, умее откровено да поддържа връзка и понижава равнището на тревога и безпокойствие.

А по какъв начин може да бъде избрана пристрастеността на котките към вашите мебели? И по-точно към тяхното разрушение. Колкото и да ви е безценен холът, котката не я е грижа за това. Този извършител на реда наложително ще вдигне лапа против мебелите. Нима вършат това от проклетия, завист или възмездие?

Разбира се, че не. Специалистите по котешко държание настояват, че вашият питомец просто изпраща сигнал към външния свят, че това място му принадлежи.

Драскотините са образно доказателство и маркиране на миризма. Върху котешките лапи има специфични жлези и оставеният „ мирис “ като че ли споделя на другите животни, че тази мебел принадлежи навръх вашия Мърр. Смятайте, че това е самобитен документ за благосъстоятелност.

Освен това, котките интензивно драскат повърхностите, с цел да „ почистят ноктите “ си. По този метод те отстраняват мъртвите кафези от ноктите, с цел да могат те гладко да продължат да порастват. Също по този начин по този метод те сполучливо разтриват мускулите на гърба си, тъй като спят по 16 часа дневно.

Ако желаете да отучите котката от сходно държание, просто й купете котешка драскалка. Драскалката би трябвало да бъде задоволително висока, с цел да може животното да разтяга на драго сърце цялата дължина на тялото си.

Поставете я до някоя мебел, с цел да може пухестият ви приятел да усети разликата. Във всеки случай котешката драскалка коства по-евтино от нов диван или фотьойл.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР