Ако не сте се заели сериозно с храненето си до

...
Ако не сте се заели сериозно с храненето си до
Коментари Харесай

Трябва да променим хранителните си навици, след като навършим 40, за да сме здрави и красиви

Ако не сте се заели съществено с храненето си до 40-годишна възраст, към този момент е време да започнете. Изберете разнообразни зеленчуци, в това число тъмнозелени, червени и оранжеви, фасул и грах, нишестени и нескорбяли.

1. Яжте разнообразни плодове.

2. Включете зърнени храни в ежедневното си меню. Половината от вашите зърнени храни е нужно да са пълнозърнести.

3. Консумирайте най-вече обезмаслени или нискомаслени млечни артикули.

4. Приемайте протеин не прекратено.

5. Консумирайте единствено потребни масла, като зехтин.

Освен това дамите би трябвало да употребяват:

• По-малко от 10% от дневните ви калории от добавени захари (десерти и модифицирани храни)

• По-малко от 10% от дневните калории от наситени мазнини (червено месо, високомаслени млечни продукти)
Как и с какво би трябвало да се храним съгласно специалността
Ситуации на напрежение, стрес, извършване на графици, нощни смени на труд, нездравословно и нередовно хранене, дълги часове без банкет...

• По-малко от 2300 мг (mg) дневно натрий

• Не повече от едно пиво дневно алкохол

• Калций, диетични фибри, калий, витамин А и витамин С

Метаболизъм

След 40 годишна възраст равнищата на хормоните (естроген) спадат. Това води до повишение на инсулина (хормонът, който оказва помощ на тялото ви да употребява захарта). Вашите равнища на щитовидната жлеза понижават. Тази композиция ви прави по-гладни. В последна сметка ядете повече и изгаряте по-малко калории. Голяма част от наддаването на тегло се случва към корема ви. Яжте храни с повече фибри (горски плодове, пълнозърнести храни, ядки), с цел да се наситите и да не се постанова да ядете доста. Стремете се към 25 грама фибри всекидневно след 40-годишна възраст. Други способи да увеличите метаболизма си включват:
Става ли ти тежко след хранене? Избегни това неприятно възприятие!
В ежедневната забързана рутина, когато сме ангажирани с работа и грижи, постоянно не обръщаме толкоз внимание на храненето, колкото би тря...

• Закусвайте

• Тренирайте нещо.

• Пийте студена вода.

• Качествен и спокоен сън.

• Яжте пикантна храна.
Диетолог поучава по какъв начин да ядем въглехидрати без щета за фигурата
Можем да хапваме самун и макарони и освен това да слабеем. Американският диетолог Джесика Бол дава препоръки по какъв начин да консумираме въглехидрати,...

Неща, които би трябвало да обмислите

След 40 години множеството дами натрупват мазнини по корема. Коремните мазнини са свързани със болести като диабет, болести на сърцето, деменция и някои типове рак. Ако страдате от някое от тези положения на 40-те години, съобразявайте се със препоръките на Вашия доктор за хранене.

На 40 години дамите губят мускулна маса два пъти по-бързо от мъжете. По-голямата част от загубата се случва в главните мускули, които поддържат корема ви (друга причина за коремните мазнини). Краш диети (яденето на доста ниско количество калории, с цел да отслабнете бързо за къс интервал от време) и неизползването на мускулите също предизвиква загуба на мускулна маса.

Препоръчително е да се консултирате с персоналния си доктор, с цел да намерите най-удачната диета, която да ви обезпечи всички хранителни субстанции, от които има потребност организма ви. Може да се нали да извършите някои проучвания, с цел да се обясни по какъв начин стои въпроса с хормоните и кръвните индикатори.

 

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР