Ако не сте разглеждали Боянската църква или пък отдавна не

...
Ако не сте разглеждали Боянската църква или пък отдавна не
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Боянската църква в нова светлина

Ако не сте разглеждали Боянската черква или пък от дълго време не сте ходили там, в този момент е моментът. Съвсем ново осветяване разкрива елементи на неповторимите фрески от 1259 година Прозрачни ограничаващи стени ще защищават изящните стенописи в средновековната част на храм паметника. Разчистен е и красивият парк към Боянската черква от всевъзможни строителни и други боклуци и са разкрити нови археологически материали, свързани с историята на мястото. “Близката чужденка ” в историята на българското изкуство - Лика Янко - с непознати живописни и житейски елементи.

С изложбата „ Близката чужденка ” изложба „ Васка Емануилова ” отваря разнообразни страници за познатата и по едно и също време с това далечна Лика Янко - албанската бежанка, навлязла трайно в българското изкуство. Казват, че по едно и също време участва и отсъства през годините - още първата ѝ галерия през 67-ма е свалена, следват дълги години, в които изкуството ѝ не е позволено до формалните зали - поради разлики с директивите.

К2 - най-трудният за подчинение връх заема името си за новата галерия в изложба А cube contemporary. Светлозар Стоянов-Свесто продължава и линията на предходната среща - Капризи.

Колекцията Fashion Melody на Диляна Матеева впечатли знаменит фотограф, който я придвижи в нови пространства.

Оми Чоудури, майстора на „ Вог ” визията се въодушеви от сбирката на младата дизайнерка и направи провокативна фотосесия. Главна героиня е прима балерината Катерина Петрова. Дизайнерката споделя - " Той хареса материите, които съм избрала, цветовете им, отблясъците, които част от тях имат, а някои от аутфитите даже съпостави със стилистиката на Валентино. " Колекцията е въодушевена от рок музиката, а контрастът сред изоставената, рушаща се постройка, определена за декор на фотосите и хубостта, уловена в фрагментите, много сполучливо се вписва в тази територия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР