Ако не се постигнат решителни промени в прокуратурата в обозрим

...
Ако не се постигнат решителни промени в прокуратурата в обозрим
Коментари Харесай

Радев: Миналото може да потърси политически реванш под чадъра на прокуратурата

Ако не се реализиран решителни промени в прокуратурата в обозрим период, то доста скоро предишното ще потърси политически реванш под прикритието на прокурорския чадър. За това президентът Румен Радев предизвести депутатите по време на своето слово в първия ден от работата на 47 Народно събрание.

По думите му този чадър обезпечава комфорт „ и на огромните корупционери, и на битовите нарушители “, които тормозят българските жители. „ Без правдивост и правда, всички положителни планове са обречени на неуспех “, безапелационен беше Радев.

По думите му „ парламентарният пат от юли “ е довел до отчаяние, само че „ българите не се обърнаха обратно и през ноември го демонстрираха – да, нашето общество още търси излаз от корупционното статукво, то сподели „ не “ на превзетата страна и на реставрирането на авторитаризма “.

Затова и съгласно президента „ е време за народен консенсус “.

Той акцентира, че жителите чакат спомагателни ограничения за справяне със обществената и икономическата рецесия.

„ Народно събрание за първи път одобри актуализация на бюджета, която беше направена от служебно държавно управление. Обществото ни чака същата отговорност във връзка с приемането на бюджета за идната година. Следя настройките по тази тематика, мисля си, че си коства да разгледате бюджета, който служебното държавно управление е длъжно да внесе по закон “, съобщи Радев.
Снимка: Ладислав Цветков
Проектът планува доста увеличение на някои обществени заплащания, като при представянето си беше посрещнат скептично от част от договарящите за ръководство партии.

Държавният глава уточни, че българската дипломация би трябвало да отиде в ръцете на експерти от кариерата: „ Необходим ни е консенсус по всички значими външнополитически тематики, изключително когато е заложена българската еднаквост, нашата история, просвета и правата на нашите сънародници зад граница “. Това беше очевидна отпратка към проблема със Северна Македония и европейската ѝ вероятност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР