Ако не са осигурени необходимите количества газ през зимата, е

...
Ако не са осигурени необходимите количества газ през зимата, е
Коментари Харесай

Асоциацията на топлофикациите: Отоплението през зимата ще спре, ако няма газ

„ Ако не са обезпечени нужните количества газ през зимата, е допустимо да няма отопление “, това съобщи пред БТВ Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикациите.

Той добави, че обезщетенията за топлофикациите не са изплащани през юни и юли, а последно суми са получавани през месец май.

По думите му мазутът не може да се употребява повече от 10 дни в топлофикациите и никога не е опция на газа и поради излъчванията на замърсяване, които ще бъдат отделени.

„ Силно се надявам хипотетичното нарастване на газа с 54%, както поска „ Булгаргаз “ да не се утвърди и да бъдат открити запаси “, добави той.

По негови думи потребителите няма да усетят тази смяна в цената незабавно, тъй като тя е избрана от 1 юли и няма по какъв начин да се промени сега, тъй че целият минус ще остане в топлофикациите.

Той обясни, че нарастването зависи и доста от това по какъв начин ще се промени цената на газа, макар че сега най-вероятно е тя да върви нагоре.

„ По това време на годината цената не би трябвало да е висока, тъй като това не е интервала на огромното търсене. Голямото търсене е по време на отоплителния интервал “ отговори той на въпрос дали е допустимо ново искане за преразглеждане на цената от 1 октомври.

Георгиев добави, че цените на топлофикациите могат да се трансформират единствено още веднъж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР