Ако не можете да спрете да плачете, докато кълцате лука,

...
Ако не можете да спрете да плачете, докато кълцате лука,
Коментари Харесай

Лук без сълзи

Ако не можете да спрете да плачете, до момента в който кълцате лука, като множеството хора, тогава имаме положителни вести.

Вече съществува по-сладка, по-хрупкава, по-малка версия на типичния лук - резултат от кръстосване на няколко сорта естествен лук, което значи, че няма генетична трансформация.

We tried out Sunions, the first tearless onions, to see if they work. @lindsaygholmes @juliabruc @realgirlproject

Публикация, споделена от HuffPost Taste (@huffposttaste) на Яну 5, 2018 в 12:46 PST

Причината, заради която плачем, когато нарязваме лука, е, тъй като съдържа летливи съединения , познати като алил пропил дисулфид , които реагират с естествената вода в очите ни, образувайки сярна киселина - главната причина за появяването на сълзи в очите, като противопоставяне, с цел да се понижи дразненето.

 Снимка 333271

Bayer, компанията, която създава новия лук, споделя, че за разлика от стандартния лук, чиито летливи съединения се усилват, до момента в който се съхраняват, летливите съединения на новия артикул, понижават с течение на времето, тъй че губят резултата, пораждащ сълзите .

За момента лукът без сълзи е разполагаем единствено в Невада и Вашингтон, където се отглежда, само че да се надяваме, че ще доближи и до европейския пазар.

 Бабини деветини, влогърки и предписания за здрава коса
Бабини деветини, влогърки и предписания за здрава коса

Без шампоани и лекарства
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР