Ако не дадем някои магистрали на концесия, ще ги строим

...
Ако не дадем някои магистрали на концесия, ще ги строим
Коментари Харесай

Министър Шишков: Ако не дадем някои магистрали на концесия, ще ги строим още 30 години

Ако не дадем някои автомагистрали на концесия, ще ги строим още 30 години, това съобщи по Българска национална телевизия служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той разяснява, че би трябвало да се промени метода за финансиране на градежа и поддръжката на автомагистралите, като концесията е един от методите.

Той обясни и за какво старите планове за саниране не могат да бъдат признати по новата европейска стратегия. Причината е, че Европейска комисия е трансформирала условията към енергийната успеваемост на постройките. Ако те имат механически паспорт, той ще бъде употребен, само че е належащо ново енергийно проучване.

Това е стратегия за енергийна успеваемост, не е напълно обществена, изясни министърът за новото саниране. Шишков добави, че скоростта на подаване на документите ще даде преимущество за отпущането на средствата. Предимство ще имат по-големите жилищни здания, само че също и по-малките, в случай че съумеят да реализират 100% единодушие на етажната благосъстоятелност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР