Ако не бяха , българската държава никога нямаше да знае

...
Ако не бяха , българската държава никога нямаше да знае
Коментари Харесай

Защо Пеевски е невинен? Защото с пълна уста не се говори

Ако не бяха, българската страна в никакъв случай нямаше да знае. За нея той си е от много време един изцяло безупречен политик, ходил постоянно на работа и почтено заработвал заплатата си народен представител, непрокарвал лобистки ползи, без контакти с подземния свят, без никаква връзка с рухването на КТБ и въобще без никакъв прокурорски чадър или друга височайша защита.

Да, за българската страна още от времето на " Мултигруп ", т.е. много преди Пеевски, мафиотските структури са невидими. Те са журналистическа нереалност. И за прокурори, и за ченгета, и за политици. Няма бе, просто няма мафия в България. И всички политици са вода ненапита. Трябва нещо, движено от външни сили, да блъсне тази прогнила страна, с цел да се срутен срасналите една с друга структури.
 КПКОНПИ ще проучва декларациите на Пеевски за имущество и спор на ползи КПКОНПИ ще проучва декларациите на Пеевски за имущество и спор на ползи
Антикорупционната комисия ще проучва всички заявления за имущество и спор на ползи, подадени от Делян Пеевски в качеството му...

Дали Пеевски е заявил владеене на офшорки, бидейки народен представител, е значим въпрос., това е и показателно за търпимостта от страна на ДАНС и антикорупционни органи. Държавата си е затваряла очите и тъкмо това е по-големият въпрос от офшорките. Срещу какво ли? И по какъв начин това стана допустимо?

Много е просто - " смазването на машината, " измислено още в зората на мафиотската история, работи и у нас. През 20-те години на XX век съратникът на Лъки Лучано Майер Лански, именуван счетоводителя на мафията, убеждава управлението на незаконния профсъюз да заделя част от облагите си за подкупване на служители на реда. По-късно идва нуждата и от подкупване на общинари, и на политици. Така незаконната империя хем се разраства необезпокоявано, хем се сраства с страната - преден опит, явно добре усвоен и прибавен у нас.

Без да доближават тези мащаби, родните почитатели на Лански добре смазват машината в последните 25 години. Няма институция, незасегната от зверска корупция и обири на обществен запас. И няма политик, който да не знае по какъв начин се случва това. Но дейности от страна на страната няма или в случай че има, те са единствено против дребни риби. Никой не ревизира бързо забогатяващите участници в ръководството, тъй като те " всичко са заявили ". Да, заявили са парцели и пари в банка. Е, има и някакви пари в брой, но кой ще пристигна да ти рови под дюшека. Или в чекмеджето. Или пък в офшорките. Никой няма интерес от това, значимото е да се върти машината и по опция да не скърца доста.

Каквото и да открият и, които сякаш към този момент са се задействали по изнесеното в " Пандора Пейпърс " и които в никакъв случай не са и подозирали какво прави Пеевски, ще е късна констатация. Идеята е страната да реагира навреме, да има резултати, наказания и впрочем неща, които у нас са единствено пожелания. По тази причина нито Пеевски ще върне бадева даваните му депутатски заплати, нито мълчащите с цялостни усти ченгета, прокурори и политици ще се разкаят. Защото с цялостна уста не се приказва.
 Радев: Явно действията на Пеевски са по-видими извън, в сравнение с в България Радев: Явно действията на Пеевски са по-видими извън, в сравнение с в България
Явно действията на господин Пеевски са по-видими извън, в сравнение с в България. Това не приказва добре за нашите проверяващи правораздавателни орг...

Който и да е вторият политик - а ние скоро ще узнаем, той единствено ще удостовери предходното изречение.

Хубавото е, че казусът " Пеевски " няма по какъв начин повече да бъде потулван., днешният скандал единствено затвърждава усещането, че у нас мафията си има страна. " Много умното момче " на Доган ще се трансформира или в гущерова опашка, набелязана за ампутиране, или в крайчеца на чорапа, който би трябвало да бъде развързан.

  Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР