Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска

...
Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска
Коментари Харесай

Наглостта на Митрофанова няма край: Ако не беше СССР, след Втората световна война България щеше да остане само в рамките на Софийска област

" Ако не беше Съюз на съветските социалистически републики, България щеше да остане единствено Софийска област, тъй като тогава стана тирада (след Втората международна война, бел. ред.) за разделянето на България и единствено Съветският съюз не дава да се раздели тя. Не единствено че Съюз на съветските социалистически републики не дава тя да бъде разграничена, само че й оставя придобивката Добруджа. Поради това, колкото и да са комплицирани връзките, би трябвало по-обективен взор на историята ". Това безочливо и изцяло в прорез с историческата истина заявление е направила в свое изявление за крайнолевия уебсайт pogled.info съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова.

Историческата истина е, че окупационната Съветска войска афишира война на Царство България, в случай, че през цялата война руската легация в София работи и шпионства безнаказано. България в никакъв случай не е обявявала война на Съветите, нито е взела участие в бойните дейности на Източния фронт. Трябва да е ясно, че това не е избавление, а нахлуване и окупация на България. Това нахлуване и окупация лишава свободата на България и българите за 45 години. Струва на страната ни към 5-6 милиарда щ.долара,.

В резултат на слагането на марионетен проболшевишки режим в страната ни стартира вълна от политически репресии, политически процеси и всеобщи убийства. Терор! Убити са сред 25-30 000 души единствено за първите " 100 безотговорни дни ", стотицихиляди са репресирани, изселени, лишени от благосъстоятелност и занимание, изселвани са и животът им - техният и на фамилиите и наследниците им - е погубен.

Твърде неуместно е изказванието, че Сталин " запазил териториалната целокупност на България ", тъй като, видите ли, съседите щели да желаят български земи, а и " Чърчил, който мразел България " желал да ни накаже. Чърчил в действителност е изпитвал злоба към България като съдружник на нацистка Германия, само че на практика всички несгоди, които са ни сътворени идват от Съветския съз - включително цялостната загуба на самостоятелност и суверинитет.

Нека разбием още една неистина - че Западът ни е продал на Сталин на конференцията в Ялта. Конференцията в Ялта се организира в интервала 4-11 февруари 1945 година - половин година откакто България е окупирана от Съветите, а в страната са осъществени поголовни чистки, избити са десетки хиляди българи. А в нощта на 1 против 2 февруари 1945 година свиреп са убити и хвърлени с общ гроб 100 българи - разстреляни са един княз, трима някогашни министър-председатели, 22-ма министри, 67 депутати, 48 генерали и висши офицери, 8 царски съветници.

Сред убитите е братът на цар Борис III, княз Кирил Преславски, един от регентите на малолетния тогава Симеон II. Разстреляни са и тримата министър председатели - Богдан Филов, Добри Божилов и Иван Багрянов. Богдан Филов също е регент по това време. Третият регент - военачалник Никола Михов, също е измежду свиреп умъртвените в нощта на 1 февруари.

На Потсдамската конференция (юли-август 1945 г.), където съдружниците признават на Италия статут на съвоюваща страна, Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, само че ръководителите на Съединени американски щати и Англия отхвърлят. Изготвянето на мирните контракти лишава извънредно дълго време, през което се случват няколко основни неща.

Гърция попада в пламъците на гражданската война, а зоните на въздействие в Европа към този момент се очертаят. Бавно, само че несъмнено стартира студената война. Болшевизирана София прави сондажи за отделяне на следената от гръцките комунисти Западна Тракия. Страната ни на процедура насочва искания за изход на Бяло море. Паралелно с това Югославия демонстрира териториални упоритости за ръководство на Егейска Македония.

Сталин мълчешком поддържа тези претенции, предвиждайки основаването на Южнославянска федерация, която да обгръща съвсем задачите Балкани и която да подсигурява мечтаните от епохи южни проливи за Москва. На процедура България губи независимостта си и ориста, която Сталин и готви е претопяването й във федерация с Югославия, под егидата на Тито.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР