Ако не бъдат въведени новите тарифи за пренос и достъп

...
Ако не бъдат въведени новите тарифи за пренос и достъп
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма да има шоково поскъпване на природния газ

Ако не бъдат въведени новите цени за транспорт и достъп до газопреносната мрежа, рискуваме да стартира наказателна процедура против България – нещо, което никой от нас не желае и нещо, което би попречило за реализацията на нашите планове в региона на природния газ. Това сподели пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила след съвещанието на Министерски съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg

По думите й новите цени би трябвало да бъдат въведени с новата газова година, която стартира от 1 октомври. Тази методика е трябвало да бъде въведена преди 3-4 година, само че заради една или друга причина това не е направено, посочи Петкова.

В случая не можем да приказваме за наранени страни, а за правилник, който има директно приложение в нашето национално законодателство. Говорим за задължения, кото България би трябвало да извърши като страна членка на Европейския съюз във връзка с модела на ценообразуване на нашия газопреносен оператор. Така че нарастването на крайната цена на природния газ ще бъде безусловно минимално. Едва ли битовите консуматори ще усетят някакъв потрес на пазара. Но с цел да бъдат спокойни българските консуматори, българският бизнес, ние ще създадем нарочна среща идната седмица, на която ще разбираем тъкмо какъв ще бъде резултатът върху цената и в случай че има някакви неясноти, всичко което би трябвало да се покаже, ще се покаже с числа и ясни параметри, сподели още Теменужка Петкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР