Ако Националният оперативен щаб препоръча по-строга мярка, свързана с домашна

...
Ако Националният оперативен щаб препоръча по-строга мярка, свързана с домашна
Коментари Харесай

Домашна карантина на всички рискови групи - следващата възможна мярка

Ако Националният действен щаб предложи по-строга мярка, обвързвана с домашна карантина на всички рискови групи, ние ще я спазим. Естествено би трябвало да си дадем сметка, че това допуска доста мощна организация на службите за обществен патронаж, тъй като в случай че остане някой човек у дома, ние би трябвало да му подсигуряваме, че ще има кой да му носи храна, вода и лекарства. Това изясни на изключителния брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

„ Работи се сега и имам вяра, че до няколко дни ще бъдем подготвени и с финансовото застраховане, и с организационните ограничения, в случай че това е належащо, ние да сме в положение да осигурим въпросният контингент от хора със всичко належащо “, сподели още Дончев.

В момента се следи завръщане от чужбина на огромни групи от ромската общественост у нас, заради което Оперативният щаб предложи на Министерство на вътрешните работи и локалните РЗИ-та, на ромските медиатори по-активна разяснителна акция измежду тях.

„ Трябва извънредно сериозен метод и разяснение за това какво е карантина, по какъв начин се съблюдава, какво е ковид, какво е болестта и по какъв начин се защищава човек от него, по какъв начин се предава това заболяване. Надявам се да не звучи като дискриминационна активност, само че ще видите по-голяма интензивност към ромските общности. Това е по отношение на тяхната отбрана “, разясни ген. Мутафчийски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР