Ако нарушаваш карантината, ще срещнеш призрак. Това е една от

...
Ако нарушаваш карантината, ще срещнеш призрак. Това е една от
Коментари Харесай

Призраци плашат нарушители на карантина

Ако нарушаваш карантината, ще срещнеш фантом. Това е една от ограниченията, с които управляващите карат хората да си стоят у дома. Този метод на заплашване на непокорните са въвели управляващите в индонезийското село Келух, като задачата е да се ограничи разпространяването на ковид, написа „ Ройтерс “, представен от „ Фокус “.

В селото са събрани доброволци, които са облечени като призраци, с цел да плашат нарушителите, които не съблюдават ограниченията за карантина и препоръките за обществено разграничаване.

Призрачните " патрули са почнали да обикалят в село Кепух през нощта още предишния месец. В индонезийския фолклор призрачните фигури, познати като " поконг ", съставляват душите на мъртвите, които са попаднали в капан.

Общият брой на записаните случаи на COVID-19 в Индонезия е 4500 души, а умрелите са към 400, съгласно информация на института Джон Хопкинс. Експертите обаче са на мнение, че същинският брой на болните в страната е доста по-голям.

Според кореспондентите на Reuters обаче ограниченията на локалните управляващи са имали противоположен резултат и хората в действителност са почнали да излизат по улиците по-често, с цел да следят " призрачните " патрули. Все отново локалните считат, че ситуацията се е подобрило.

" Откакто се появиха поконг, децата и родителите не са напускали домовете си ", споделя локален гражданин. " И също така хората към този момент не се събират и не остават по улиците след следобедната молитва ".

Според Анджар Панка, чиновник в локалната джамия, самодейността е проработила, не тъй като " призраците " в действителност са уплашили хората, а тъй като са им напомнили за заплахата от епидемията. Инициативата е проведена от локална младежка организация, подкрепена от полицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР