Ако належащите ремонти на мостовете и тунелите не се направят

...
Ако належащите ремонти на мостовете и тунелите не се направят
Коментари Харесай

АПИ: Ако до 4 години не се направи ремонт на мостове и тунели, затваряме магистрали

Ако належащите поправки на мостовете и тунелите не се създадат в идващите 3-4 години, автомагистралите би трябвало да се затворят, съобщи ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Светослав Глосов при инспекцията на ремонтните работи на виадукт „ Коренишки дол “ и моста при тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “.
Той уточни, че двете уреди би трябвало да са подготвени до края на октомври, а в идващите седмици ще стартират ремонтни работи по още пет - три моста на автомагистрала „ Тракия “ и един мост и един тунел на „ Хемус “. Над 2000 са оборудванията по пътната инфраструктура. От тях над 200 би трябвало да се ремонтират, като 17 – незабавно, посочи Глосов и добави, че по програмата за обновяването им се работи от една година, а освен след разпореждането на премиера Бойко Борисов преди седмица.

Миналата година е ремонтирано дясното платно на виадукта при тунел „ Витиня “, укрепени са всички колони. Сега се работи по лявото платно в посока София, уточни ръководителят на Пътната организация.

„ Мостовите уреди, които са на „ Пътна инфраструктура “, са над 200. За всеки един има направена спецификация на база на това на кой мост какво би трябвало да бъде направено, какъв е целта, кой мост би трябвало да ремонтиран и по кое време. Така че програмата за ремонта на мостовете не стои единствено от една седмица. Повече от година работим по този въпрос. Има проучване на мостовете “, сподели Глосов.

Липсата на поддръжка през годините е един от главните проблеми, добави той.

„ Още при строителството има направени пропуски. Ако погледнете пътната настилка, ще видите сектори със здрав бетон и некачествени елементи “, сподели още инж. Светослав Глосов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР