Ако наистина има дългосрочен договор между България и американска компания

...
Ако наистина има дългосрочен договор между България и американска компания
Коментари Харесай

Делян Добрев: Комисионните на правителството им се усладиха

Ако в действителност има дълготраен контракт сред България и американска компания за полутечен газ, това значи, че диверсификацията на България е обезпечена още през 2019 година Това удостоверява тезата, че не сме подвластни от един източник, съобщи в студиото на " Говори в този момент " някогашният министър на енергетиката и народен представител от ГЕРБ - Делян Добрев, разяснявайки думите на енергийния специалист Васил Начев, който сподели, че България към този момент има дълготраен контракт с " Шиниър " за доставка на полутечен газ.

Но в случай че има подобен контракт, за какво тогава купуваме от медиатори и платихме за май със 100 милиона повече, сподели Добрев. По думите му държавното управление купувало съветски газ през медиатори, с цел да се взима комисионни.

" Мисля, че комисионните на държавното управление им се усладиха и няма да имаме пряк контракт с " Шиниър ". Би било добре да имаме контракт с нея, тъй като изискванията ще са положителни. Не имам вяра, че " Булгаргаз " ще купува газ непосредствено. Не е правилно че са ни отстъпили потенциал на терминала за полутечен газ Ревитуса ", сподели Добрев.

Той съобщи, че Полша си купува съветски газ, само че от Германия при по-ниска цена и отново повтори, че ние купуваме от " купища медиатори на цена от 100 млн. по-висока единствено за май ". Добрев е безапелационен, че комисионните ще ги платят данъкоплатците.

Делян Добрев съобщи още, че държавното управление би трябвало да стартира договаряния с производители на полутечен газ - освен със Съединени американски щати, само че и със останалите страни. Да се направи търг, с цел да се получат най-хубавите условия и да се подписа пряк контракт с производител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР