Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат

...
Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат
Коментари Харесай

Дончев: Ако на Слави не му достигнат 3-4 гласа, бихме дали знакова подкрепа

 Ако на едно държавно управление, примерно на втория, не му доближават 3-4 гласа, ние бихме дали знакова поддръжка. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев от ГЕРБ в ефира на " Здравей, България ".

" Беше препоръчана знакова поддръжка, в случай че на господин Трифонов - на препоръчаното от него държавно управление, не му достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически безпорядък, да му бъде дадена сходна поддръжка ", изясни още той.  

Дончев изиска да стане ясно, че поддръжката към, в случай че не му доближава малко за сформиране на държавно управление, не е следизборно споразумение или коалиция.

" Непоискани блага не би трябвало да се носят. Ако някой не желае сходна поддръжка - няма да я получи. Това беше шест, знак в посока напъните България да има устойчиво, законно държавно управление, с ясна парламентарна поддръжка. Моля да не се чете като някакъв тип следизборно споразумение, коалиция или нещо сходно ", безапелационен беше вицепремиерът.

Вицепремиерът сподели, че не познава персонално. Съобщи още, че не знае да е имало диалози или срещи с него след изборите.

" По принцип е редно всеки, който е получил заслужен резултат от изборите - първият, вторият, третият, дори четвъртият и петият, да бъде поздравен. Не мисля, че водачите на двете партии (ГЕРБ и " ИТН " ) са се чули. Казах кои са положителните политически нрави, които в последните години не се следват ", разяснява Дончев. 

Относно промени в Конституцията вицепремиерът разгласи, че диалози могат да водят с всички. Политиците обаче не трябвало да се държат като " инатливи дребни деца " и главната дума следвало да е консенсус.

" Конституция не може да бъде изменена от една политическа мощ, пък поддръжката ѝ да е била 10-15%. Трябва да се откри по-широк консенсус в Народното събрание. Единственото, което имаме сигурно, като консенсус, е че потребност от конституционна промяна има ", добави той.

Дончев уточни, че ГЕРБ няма боязън от предварителни избори. " Ако се изчерпи конституционната процедура, се отива на нови избори. От служебно държавно управление не ни е боязън ", сподели още Дончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР