Ако лекарствата не са предпочитан от теб метод за спасяване

...
Ако лекарствата не са предпочитан от теб метод за спасяване
Коментари Харесай

За предотвратяването на менструални болки трябва да се грижим през целия месец

Ако медикаментите не са желан от теб способ за избавяне от менструални болки, съществуват и естествени способи, по които можеш да си вземеш сбогом със спазмите още преди да са се появили .

Д-р Ребека Брайтман, акушер-гинеколог от Ню Йорк, изяснява, че предварителната защита е нужна през целия месец , а ето и нейните препоръки за това какво можеш да направиш, с цел да предотвратиш болките в точния момент.

Погрижи се за ендорфините

 менструален цикъл болки спорт хранене Thinkstock

Преди цикъл доста дами се усещат по-тромави и изморени, което може да се предотврати с кардио извършения като джогинг, каране на колело или плуване . Тази физическа интензивност ще помогне за освобождението на бета-ендорфините, които облекчават менструалните болки.

Но в случай че смяташ, че няма да имаш въодушевление за спорт един път месечно преди настъпването на съдбовния миг, тогава поддържай постоянно форма през целия месец . Брайтман предлага да използваш композиция от по-интензивно кардио и по-спокойни йога тренировки – тя е изключително подобаваща за тези от нас, при които менструалните болки са ситуирани в кръста.

Намали равнищата на напрежението

 менструален цикъл болки спорт хранене Thinkstock

Взаимовръзката сред напрежението и болката е научно потвърдена, по тази причина и равнищата на напрежение се отразяват на менструалните конвулсии . Както отбелязва Брайтман, стресът утежнява усещането на болката, а позволение тук още веднъж намираме във физическите извършения. Лекото кардио и йогата оказват помощ за балансиране на равнищата на стрес.

Храни се уравновесено

 менструален цикъл болки спорт хранене Thinkstock

Не става въпрос за изключване на вълехидрати или кафе, а изразходване на малко повече зеленчуци, протеини, плодове, както и вода . Това поддържа равнището на кръвна захар устойчиво и и оказва помощ за по-лесното действие на организма.

Немалко експерти предлагат и понижаване на количеството кафе, защото напитката може да утежни други признаци като тежест и болки в гърдите. В случай, че си от тези, които не могат без най-малко една чаша, Брайтман поучава да не вгорчаваш в допълнение дните от цикъла си, лишавайки се от кафе. Влиянието на кофеинът върху менструалните блоки така и така е най-малък, в случай че не пиеш по осем чаши дневно – следователно ги понижи.

Проследявай цикъла си

 менструален цикъл болки спорт хранене Thinkstock

Ако въпреки всичко имаш желание да вземеш лекарство, с цел да намалиш спазмите, най-подходящото време да го направиш е преди началото им. Ключов също е типът, който приемаш – нестероидните противовъзпалителни средства като ибупрофен и нароксен са най-хубави в предотвратяването и битката против менструални крампи .
 От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка... Edna предлага От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка...
Малките виновници за тях се назовават просталгландини – eйкозаноиди от групата на липидите, които тялото освобождава, с цел да приготви матката за обособяване на части от нейната лигавица по време на цикъл . Просталгландините обаче нападат освен матката, а целия тазов регион, вследствие на което усещаме болежка.

Именно нестероидните противовъзпалителни средства влияят върху производството на просталгландини. Лекарствата няма да понижат кръвотечението или продължителността на цикъла, само че ще укротят спазмите – изключително в случай че знаеш по кое време се чакат да стартират.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР