Ако консумираме канела всеки ден, тя определено ще повлияе на

...
Ако консумираме канела всеки ден, тя определено ще повлияе на
Коментари Харесай

Плюсовете и минусите от ежедневната консумация на канела

Ако консумираме канела всеки ден, тя несъмнено ще повлияе на тялото ни - тъкмо както яденето или пиенето на всичко друго. В множеството случаи въздействията от подправката са позитивни. Но е значимо да знаем и какво количество е безвредно да се употребява.

Защото, колкото и да е потребна канелата, би трябвало да сме насяно, че твърде доста количество може да бъде нездравословно.

Потенциално рисковото съединяване в канелата се нарича кумарин, което може да аргументи увреждане на черния дроб. Количеството на съединението в Сinnamomum cassia - типът канела, който се среща в множеството магазини за хранителни артикули - е доста по-високо, в сравнение с в Cinnamomum zeylanicum, цейлонската канела, която е най-качественият тип канела.

Европейският орган за сигурност на храните препоръчва дневен банкет на не повече от 0,1 мг кумарин на кг телесно тегло. Това значи, че човек, който тежи да вземем за пример 70 кг, не би трябвало да употребява повече от 7 мг кумарин, който се равнява на към една чаена лъжичка канела.

Така поддържането на вярното количество от подправката ще разреши да се възползваме от многочислените изгоди от нея, без да изпитваме някакви негативни резултати. Ето какво са основните изгоди, според Parade.

Холестерол

Канелата е извънредно потребна за сърцето. Ежедневната ѝ консумация е обвързвана със здравето на този значим орган, освен това в дълготраен проект, тъй като понижава равнищата на общия холестерол и триглицеридите. А това непосредствено снижава риска от сърдечно-съдови болести.

Кръвно налягане

Тъй като високото кръвно налягане също е обвързвано със сърдечно-съдови болести, това е още един метод, по който потреблението на канела понижава риска.

Диабет вид 2

Редица научни проучвания потвърждават, че потреблението на канела може да увеличи чувствителността към инсулин. Това значи, че клетките на тялото реагират по-добре на инсулина, хормонът, който управлява кръвната захар. Все отново би трябвало да се има поради, че канелата няма " вълшебен свойства " и е значимо диетата като цяло.

Деменция

Редовната консумация на канела е потребна и за мозъка, тъй като съдържа съединения, за които е потвърдено, че инхибират натрупването на характерен протеин, отговарящ за заболяването.

Здравето на червата

Тъй като канелата е противовъзпалителна фалшификация, тя помога и за поддържането на здрава перисталтика, като потиска растежа на неприятните бактерии за сметка на положителните. Според някои изследвания подправката може да помогне и за облекчение на признаците на хора, които имат честа диария заради синдром на раздразнените вътрешности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР