Ако избирателите на ИТН, ДБ и ИБГНИ осъзнаят, че бяха

...
Ако избирателите на ИТН, ДБ и ИБГНИ осъзнаят, че бяха
Коментари Харесай

Радомир Чолаков за втори мандат на Радев: Опасно е за демокрацията

Ако гласоподавателите на Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ осъзнаят, че бяха изчегъртани и осъзнаят, че може би вървим към властническа власт, може би ще премислят държанието си и може на втория тур да имаме резултат в интерес на проф. Герджиков ". Това сподели пред БНР някогашният народен представител от ГЕРБ Радомир Чолаков, ръководител на инициативния комитет, издигнал кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева.

" Надявам се партийните водачи на останалите партии да излязат и да призоват гласоподавателите си да гласоподават по съвест, това ни е задоволително ", съобщи той и посочи, че не чакат от Движение за права и свободи особено да призоват да се гласоподава за Анастас Герджиков: " Ако го кажат - добре, в случай че не го кажат - отново добре ".

Според него, в случай че президентът Румен Радев остане на поста втори мандат, посредством силовите структури, които е назначил по време на служебното държавно управление, ще може да упражнява безконтролна власт:

" А това е рисково за демокрацията! Двете служебни държавни управления разчистиха пътя му към диктатурата. От година и половина сме в гневен реваншизъм и той няма да спре. Ще се води война с всички вероятни средства, само че тази война е против половината български народ ".

Чолаков дефинира Анастас Герджиков като по-добрия президент, който би могла да има страната:

" Ние извадихме опция като персона, с цел да покажем на хората по какъв начин би следвало да наподобява президентът ".

Той акцентира, че акцията на двойката Герджиков - Митева е била единствено 40 дни, само че все пак е постигнала положителни резултати:

" Кандидатката за вицепрезидент се радва на изключителна благосклонност на хората в страната. Искрено се надявам реваншизмът на Румен Радев да не се насочи към нея и нейното семейство, в случай че те не съумеят на втория тур ".

По думите на Чолаков от дебата на претендентите гласоподавателите ще могат да си създадат изводите.

Във връзка с парламентарните избори, на които ГЕРБ-СДС е втора политическа мощ, той разяснява, че най-големият конкурент на ГЕРБ е било служебното държавно управление:

" Партията беше подложена на гнет, само че излиза по-силна от тези борби ".

Той акцентира, че ГЕРБ ще поддържа градивните оферти в Народното събрание.

Радомир Чолаков беше безапелационен, че Бойко Борисов няма да заеме позиция на почетен ръководител на ГЕРБ, сходно на Ахмед Доган в Движение за права и свободи, а ще продължи да е действен водач на партията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР