Ако искате диаманти, насочете се към лондонската Hatton Garden. За

...
Ако искате диаманти, насочете се към лондонската Hatton Garden. За
Коментари Харесай

Офертата на BHP за Anglo American още повече влошава репутацията на Лондон

Ако желаете диаманти, насочете се към лондонската Hatton Garden. За музикални принадлежности би трябвало да отидете към миля по-на запад до Denmark Street. И в случай че желаете да инвестирате в минна компания, Лондонската фондова борса исторически е една от най-хубавите дестинации в света.

В продължение на години пазарът построи репутацията си на дом на редица световни компании за естествени запаси. Компании като Rio Tinto, Anglo American, Fresnillo и Antofagasta са измежду главните опори на предлагането на минно дело, до момента в който BP и Shell водят пътя за бранша на петрола и газа.

Потенциалната оферта на BHP за сътрудника миньор Anglo American заплашва да удари тази мъчно построена известност. Ако успее, това ще лиши лондонските вложители от компания за £34 милиарда, която е записана в града от четвърт век.

Тази известност към този момент претърпя някои удари. През 2018 година градът загуби най-голямата си златодобивна компания, когато Randgold Resources беше закупена от канадската Barrick Gold з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР