Ако искате да сте здрави, млади и красиви по-дълго време,

...
Ако искате да сте здрави, млади и красиви по-дълго време,
Коментари Харесай

С този есенен плод можете да се отървете от много болести: Научете какво лекува и започвайте

Ако желаете да сте здрави, млади и красиви по-дълго време, би трябвало да консумирате повече грозде. То съдържа съвсем всички съставки, нужни за човешкия организъм. Гроздето е отличен източник на сила и скъпа храна за хора от всички категории и възрасти.
1. Една от главните и доста потребни съставки в гроздето е гроздовата захар (глюкозата). Тя елементарно се всмуква през стените на тънките вътрешности и постъпва в кръвта, от която се придвижва до клетките и служи за горивен и конструктивен материал на организма.
2. Гроздовата захар е нужна за мускулната система и изключително за сърдечния мускул, който работи непрестанно и изтласква кръвта до всички кафези на организма, с цел да поддържа обмяната на веществата. Гроздето е най-хубавото „ гориво ” за сърдечния и двигателните мускули.

3. Гроздовата захар улеснява усвояването на кислорода от тъканите и взе участие интензивно в енергийния баланс на организма. Изгаряйки елементарно и изцяло в организма, гроздовата захар освен храни тялото, само че забавя и понижава разпадането на белтъчините и мастите, които вземат участие в построяването на протоплазмата на клетките. Така гроздето индиректно се явява конструктивен артикул за човешкия организъм.
4. При болести на черния дроб и бъбреците гроздовата захар е лекарство с изцяло потвърдено лечебно деяние. Тя усилва уринирането и пречиства кръвта, бъбреците и пикочните пътища. Увеличава защитните сили на чернодробните кафези и има противоотровно деяние.

5. Гроздето усилва обмяната на веществата. Минералните соли, които съдържа, дружно с органичната киселина, покачват алкалната реакция на кръвта.
6. Гроздето форсира отделянето на урина. Така организмът посредством бъбреците изхвърля доста ненужни останки от разпадането на белтъчините, като урея, пикочна киселина и други.
7. При гроздолечението активността на бъбреците се усилва. С урината се отделя по-голямо количество готварска сол и фосфорна киселина.
8. Гроздовият сок съдържа и ферменти, които оказват въздействие на смилането на белтъчините, мастите и въглехидратите. Улеснява усвояването на белтъчните субстанции в организма.

9. Гроздето ускорява перисталтиката на червата, изключително на дебелото черво, с което се възстановява ходенето по огромна потребност (два-три пъти в денонощие). Действа дейно и срещу запек.
10. Под въздействие на гроздолечението чернодробните кафези се засилват и отделят повече жлъчка, обезвреждат всмукнатите от дебелите вътрешности отровни артикули и защищават организма от непрекъснато самоотравяне. Настъпва главно промиване на жлъчните пътища и жлъчния мехур.
11. Гроздето е богато и на целулоза, която всмуква отровите, признати около другите хранителни субстанции, а по едно и също време с това усилва перисталтиката на червата и спомага за тяхното обикновено евакуиране.

12. В празния корем гроздето постъпва бързо в дванадесетопръстното черво и подтиква отделянето на панкреатичен сок. Това оказва благотворно въздействие върху смилането на мазнините и белтъчните субстанции. Килограм грозде, признато на гладно, провокира леко слабителен резултат.
13. Консумирането на грозде след приемането на трудносмилаеми храни – месо, салами, е рисково за здравето. Заради другия период на преправка в стомаха стартират ферментация и гнилостни процеси, рискови за човешкия организъм.

Кои заболявания лекува
1. Гроздето се ползва както при острите, по този начин и при хроничните белодробни болести. Усилва защитните сили на организма при туберкулозно заболели.
2. При бронхиална астма, хронични бронхити, емфизем (разширение) на белите дробове гроздето също оказва благотворно въздействие, като усилва защитните сили на организма, кръвта се алкализира, възстановява се дишането. От друга страна, благосъстоянието на киселини, соли и глюкоза в гроздето усилва кашлечния инстикт, дихателните пътища се почистват от тайни.

3. Гроздето работи освежаващо и възстановяващо при остри възпалителни процеси в белите дробове, протичащи с висока температура.
4. Заболявания на сърдечносъдовата система. Богатството на гроздова захар, минерални соли и неналичието на белтъчини и готварска сол вършат гроздето изключително комфортно за лекуване на сърдечносъдовите болести. Наличието на калий и калций в гроздето провокира увеличаване на пикочоотделянето, с което се усъвършенства положение на сърдечния мускул. Гроздовата диета оказва изключително благотворно влияние при сърдечносъдова непълнота. Под негово влияние бързо спадат отоците, изчезва задухът, възвръщат се сънят и апетитът.

5. При органичен болести на сърцето, при склероза на съдовете, миокардиосклероза, високо кръвно налягане, гръдна жаба гроздолечението е ефективен способ в комплексното лекуване.
6. При заболявания на отделителната система. Голямата калоричност на гроздето, благосъстоянието на вода, неналичието на белтъчни субстанции го вършат идеална храна и лекарство за болните от бъбречни болести.
7. Гроздолечението се предлага при заболели с остри и хронически нефрити, хронични неврози и нефрозо-нефрити, оказва помощ за понижаване на белтъчините и формените детайли в урината.

8. При пикочно-кисела диетеза гроздето играе профилактична роля, защото усилва пикочоотделянето и алкализира урината, с което затруднява натрупването на пясък и образуването на камъни в пикочните пътища.
9. Заболявания на храносмилателната система. Под въздействие на гроздовия сок се възстановява секреторната функционалност на стомашните жлези. Очистителното деяние на гроздето се дължи на благосъстоянието му на целулоза, калиеви соли и плодови киселини. При продължителен запек най-добре е гроздето да се употребява заран преди закуска.
10. Гроздето е доста ефикасно лечебно средство при съвсем всички болести на черния дроб: хронически хепатит, цирози (втвърдяване на черния дроб).
11. Болести на обмяната на веществата. При разпадането на белтъчините в организма като краен артикул се получава пикочна киселина, която се отсрочва в тъканите, най-много в ставите, като провокира подагра. Гроздето оказва благотворно въздействие при тази болест.

12. При разстройства на мастната обмяна рационално извършеното гроздолечение може да усъвършенства положението на болния и да редуцира тежестта му.
13. Гроздето съдържа още флавоноиди, които защищават клетките на човешкото тяло от образуването на тумори, които по-късно може да прераснат в рак.
14. Най-ценното качество на гроздето е, че съдържа киселина, която обезврежда насъбраните в организма канцерогени и предотвратява развиването на рак.
Има обаче и заболявания, като диабет, язви на стомаха, дванадесетопръстника и червата, хронична диария, тежка декомпенсация на сърцето, при които потреблението на грозде може да утежни здравето на болния.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР