Ако искате да се забавлявате през зимата, но все още

...
Ако искате да се забавлявате през зимата, но все още
Коментари Харесай

Кога и къде да планираме своята ски ваканция

Ако желаете да се забавлявате през зимата, само че към момента нямате проект по какъв начин да го извършите, не се тормозете! Има няколко фактора, които са най-важни за всеки фен на снега, а точно –  добре поддържаната писта и положителните метеорологични условия. Всеки обаче има разнообразни желания, когато избира курорт. Някои туристи са съсредоточени основно върху дистанцията и времето за пътешестване, а други са по-заинтересовани от първокласния хотел, заведенията за хранене и клубовете. Ето и препоръките на специалистите в пътуванията eSky за това по какъв начин и къде да планирате своята ски почивка, по кое време ще ви излезе най-изгодно и къде са едни от най-хубавите писти в света.

Цел на пътуването

Преди да планирате пътуването си, помислете за целите си. Заминавате, с цел да карате ски през целия ден, а вечер да се отдадете на нощния живот или предпочитате престой в уютна къщурка, надалеч от шума и туристически атракции? Ако държите на съвършените условия за ски, то тогава се насочете към Алпите. Австрия, Франция или Италия са местата с най-вече писти. Ако сте фен на природата и бюджетът ви е по-малък, помислете за пътешестване до Словакия, където ще намерите добра инфраструктура и другарска атмосфера на допустими цени. Можете също да помислите за Грузия. Тя е измежду желаните места за зимни спортове, заради ниските цени на ски картите, наемането на ски екипировка и полетите, както и поради спиращите дъха гледки. Всичко това се предлага от Гудаури – най-големият ски курорт в Грузия.

Кой град да изберете

В Австрия ще намерите съвършени условия – хубави писти и съвременни ски центрове. Хотелското настаняване е разнообразно – от първокласни хотели до гостоприемни къщи за посетители. Цената на ски картата за една седмица е сред 180-250 евро. В взаимозависимост от курорта, проверете полетите до най-близкия град, откъдето можете да наемете кола чартърен и по този начин да ви излезе най-изгодно. Един от известните курорти е Zillertal Arena с над 140 км писти и огромен брой ски учебни заведения. Преди две години там бе открита и новата атракция – ски пистата с най-висока надморска височина в цяла Австрия, извисяваща се на 1930 метра над морското ниво. Sölden също е доста известен и „ предлага “ най-високите върхове – до 3340 метра. Това е и единственото място в Австрия, където ски пистите са непосредствено свързани с лифтове до останалите ски зони.

Франция е парадайс за скиорите с многочислените си писти и множеството слънчеви часове спрямо Австрия. Седмичната карта коства към 200-250 евро, а едно от най-популярните места във Франция са трите долини, ситуирани покрай границата с Италия. Голямо преимущество е близостта до летището Гренобъл. Там ще намерите над 600 км свързани ски писти, разграничени на такива за начинаещи, за приблизително напреднали и за експерти.

В Италия, с изключение на прелестните писти, в допълнение преимущество е вкусното бомбардино – загряваща напитка, съдържаща яйчен пунш, уиски и бита сметана. Стандартът на хотелите и къщите за посетители е добър, а цените на картите варират сред 180-200 евро.

В Словакия ски пистите са сходни на алпийските, само че броят им е по-малък, в сравнение с в Австрия или Франция. Предимство обаче е, че цените в Словакия са по-ниски (картата е към 180 евро), а климатът подсигурява положителни условия за ски и снежна зима до края на април.

Разбира се, в България също можете да се отдадете на зимни спортове, посещавайки Боровец, Банско или Пампорово, даже единствено за уикенда. Хотелско настаняване може да се откри за всеки усет, а цените стартират от към 20 евро за двойна стая.

Кога да резервирате

Ако към този момент сте избрали къде тъкмо да отидете, остава единствено да резервирате самолетните си билети и да изберете хотел.

Когато купувате и резервирате хотели сами, имате огромно преимущество пред проведените пътувания, тъй като можете да извършите всичко по собствен метод и да планирате ваканцията си когато и да е на годината. Освен в дейния сезон, си коства да се качите на ските и през март и април, когато цените на картите и настаняването са по-ниски, а денят е дълъг. Организирането на пътешестване в края на сезона има още едно преимущество – можете да карате ски без да плащате такса за това. Много курорти вкарват известната „ безвъзмездна ски услуга “ – всеки, който резервира престой в границите на избран интервал, получава безвъзмезден ски пропуск.

Превоз на ски екипировка

Всяка самолетна компания има своя лична политика, обвързвана с транспорта на ски екипировка. Най-често превозвачите позволяват да се транспортира спортно съоръжение в багажното само че това е обвързвано с рестриктивните мерки за тежестта и размера и се заплаща в допълнение. Винаги проверявайте разпоредбите, които важат за даден маршрут и за съответен транспортьор.

Където и да сте избрали да заминете, с цел да карате ски, не забравяйте да извършите застраховка, с цел да имате една безпроблемна и приятна почивка, поучават от eSky.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР