Ако искате да създадете нов приятел, който досега е само

...
Ако искате да създадете нов приятел, който досега е само
Коментари Харесай

Учени изчислиха колко време е необходимо, за да станем истински приятели

Ако желаете да създадете нов другар, който до момента е единствено прочут, ще би трябвало да отделите 2040 минути за това, сочи ново изследване, пише Daily Mail.

Ново изследване, извършено от учени от Оксфордския университет, сподели, че с цел да заздравите обществените връзки сред хората, които до момента са единствено познати, би трябвало да положите старания в продължение на 2040 минути, или 34 часа.

Тоест, в случай че имате потребност от благонадежден другар, тогава това време би трябвало да е задоволително, с цел да се развият мощни другарски връзки сред хората.

Всеки човек има доста познати, само че измежду тях единствено малко на брой са същински другари. Някои хора желаят да имат повече положителни другари. Но учените считат, че това изисква доста старания, които ще бъдат възнаградени с стремежи резултат.

В новото проучване взе участие и известният академик Робин Дънбар, който пръв предложи по този начин нареченото число на Дънбар. Това теоретично число демонстрира какъв брой непрекъснати обществени връзки може да поддържа един човек. Според тази доктрина човек може да поддържа връзка обикновено и дейно, както и да си сътрудничи единствено със 150 души.

Според резултатите от изследване, в което са взели участие 2000 респонденти, с цел да се сдобиете с нов другар, би трябвало да извършите 11 взаимоотношения сред този, който търси другар, и евентуален другар. Всяко такова взаимоотношение би трябвало да продължи приблизително 3 часа и 4 минути за интервал от 5,5 месеца. След това, съгласно учените, елементарният прочут може да премине в статус на другар.
 другарство, мъже, усмивка Снимка: Men`s Health
Едно от най-важните качества на положителния другар е, че подобен човек постоянно може или да се притече на помощ, или просто да те изслуша в сложни моменти. Както сподели изследването, всеки човек може да има до 5 доста близки другари, които могат или сами да „ плачат на рамото ви “, или да изслушат в точното време и да оказват помощ с дело или съвет.

Също по този начин, 2/3 от интервюираните споделят, че с цел да се усещат щастливи, се нуждаят от доста положителни другари. Въпреки че точният брой на тези приятели е друг за всеки.

Според Дънбар другарството е един от най-важните фактори, който въздейства върху психическото и физическото здраве на човек, както и до каква степен човек се усеща изцяло благополучен.

„ Намирането на добър другар е мъчно, само че в случай че положите старания, е допустимо. Всички имаме потребност от добър другар, който да ни даде вярната прочувствена поддръжка “, споделя Дънбар.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР