Ако искате да напреднете в професията, трябва незабавно да се

...
Ако искате да напреднете в професията, трябва незабавно да се
Коментари Харесай

5 токсични навика, които пречат на кариерата ви

Ако желаете да напреднете в специалността, би трябвало неотложно да се освободите от следните 5 токсични навика на работното място.

1. Слухове и злословия

„ Чухте ли към този момент, че...? “ е изречение, което не бихте желали да свържете със себе си. Ако сте от хората, които изпитват наслаждение да разнасят злословия в офиса, ще ви излезе име. А да ви считат за клеветник в общи линии значи а) че не сте изключително добър в специалността и б) че не може да ви се гласоподава цялостно доверие. Този отровен табиет на работното място кара близките да внимават доста с информацията, която споделят с вас. Освен това няма да ви одобряват за експерт, който е добър в това, което прави – тъй като то не е това, с което сте известни…

2. Прокрастинация

Прокрастинация на работното място значи на първо място едно: задача, която би трябвало да се свърши в този момент, се отсрочва за по-късно и евентуално няма да бъде изпълнена в точния момент. Хората, които са склонни да бавят нещата, по предписание са по-неуспешни от самодейните. Може би си коства да помислите за какво отлагате работата, която би трябвало да свършите в този момент, за последния вероятен миг. Намерете метод да преодолеете този нездравословен табиет, в случай че не желаете да се превърнете в призрачен сън за шефовете.

3. Не поемате отговорност за грешките си

Успешният напредък на доста милионери и милиардери значително е обвързван с поредност от неверни стъпки. Провалите и грешките са неизбежна част от процеса, когато става дума за реализиране на триумф. Един от токсичните привички на работното място, който съвсем постоянно пречи на издигането ви, е да не поемате отговорност за личните си пропуски. Хора, които трансферират виновността на другите и не са подготвени да дават отговор за позволените неточности, доста по-рядко напредват от тези, които поемат отговорност, в случай че объркат нещо, и извличат поука от неуспехите си.

4. Стремите се към похвали, които не сте заслужили

Когато някой план е приключен сполучливо, само че не ви отдадат нужното самопризнание, борите се със зъби и нокти да го получите. Ако обаче знаете, че имате дребна или никаква заслуга за триумфа, не трябва да се намесвате. Най-вече в случай че намесата ви цели всеки да мисли, че сте съдействали за работата. Подобно държание основава токсична атмосфера на работното място. Представете си по какъв начин бихте се почувствали, в случай че някой различен обере лаврите за вашия твърдоглав труд.

5. Не приемате помощ

Нагласа съгласно поговорката „ На вълка вратът му е пълен, тъй като си прави работата самичък “, ще ви направи извънредно неизвестен на работното място. Освен това непрестанно ще сте претрупан с работа, което ще се отрази отрицателно на достиженията ви. Ако смятате, че вие сте най-хубавият, това демонстрира, че не смятате сътрудниците си за почтени или задоволително способени да ви оказват помощ. Научете се да се доверявате на хората!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР