Ако искаме да видим свои снимки като малки, на повечето

...
Ако искаме да видим свои снимки като малки, на повечето
Коментари Харесай

За или против родителите инфлуенсъри?! Стела и Сандев будят спорове

Ако желаеме да забележим свои фотоси като дребни, на множеството от нас се постанова да разлистим старите фамилни фотоалбуми. За днешните деца обаче нещата стоят друго: техните ранни мемоари живеят онлайн под формата на многочислени Instagram и Фейсбук постове, а в някои случаи – и като цели влог канали и фамилни блогове, поддържани от техните родители.

Това е феномен, който буди смесени реакции у мнозина: би трябвало ли детството на един човек да се развива пред очите на хиляди непознати онлайн? И – в тази ситуация на родителите-инфлуенсъри, редно ли е да се изкарват пари от фрагменти на нечие лично невръстно дете? Все отново, един възрастен може да реши дали и какво желае да споделя онлайн, само че новородените нямат този късмет. Дали към този момент поотрасналите деца на така наречен mommy bloggers (майки блогърки – бел. прев.) няма да се подразнят или притеснят от обстоятелството, че интернет има достъп до толкоз доста тяхна персонална информация? 

Влогърите Стела и Сандев неотдавна провокираха полемики по тематиката, откакто приветстваха първородния си наследник (чието име още не са съобщили на аудиторията си) и споделиха редица постове и сторита по мотива в Instagram. „ Добре пристигнал, сине, “ написа Стела под кадър, на който се вижда по какъв начин държи с пръсти дребната длан на детето си. В сторито си пък тя даде обещание на своите почитатели да ги държи в течение на всички значими вести, свързани с дребния.

„ Това е смисълът на живота – фамилията, “ на собствен ред възкликна Сандев под благополучен фамилен портрет, на който той и Стела усмихнати прегръщат бебето. Макар постовете на дуото да бяха посрещнати най-вече с топли пожелания и екстаз, имаше и хора, които разкритикуваха избора на двамата да създадат раждането на сина си обществено притежание. „ Децата нямат място в интернет, дръжте се като виновни родители, “ разяснява потребителка под обявата на Стела. „ Недейте да се държите, като че ли детето ви е прахосмукачка за пари. “ Отговорите под гореспоменатия коментар пък бяха многочислени и спорни, като мненията наподобява спадаха към два лагера – че е изцяло естествено двама млади родители да споделят възторга си онлайн или че децата нямат място в инфлуенсърския бизнес. 

Каква е истината си остава въпрос на персонално мнение, само че едно е несъмнено: към този момент пораснали, актуалните потомци на родителите-инфлуенсъри като Стела и Сандев ще могат да споделят забавна позиция по темата…

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР