Ако искаме да бъдем нормална европейска държава, трябва „Апартаментгейт“ да

...
Ако искаме да бъдем нормална европейска държава, трябва „Апартаментгейт“ да
Коментари Харесай

Президентът: Ако сме нормална държава, Апартаменгейт трябва да има последствия

Ако желаеме да бъдем естествена европейска страна, би трябвало „ Апартаментгейт “ да има последици. Не желая да истеризираме казуса, само че този скандал носи в себе си мощен заряд на възмущение и неотстъпчивост на хората. „ Апартаментгейт “ е исторически късмет. Най-сетне имаме реакция и то действителна, на медийни изявления, на публичен напън. Думите са на президента Румен Радев, който разяснява обстановката с жилищата на властта в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия.

Искам да е безусловно ясно, че аз не натрупвам и не замествам жилища, отсече президентът. Той бе безапелационен, че абсурдът с жилищата въпрос на национална сигурност, тъй като обсегът му надвишава надалеч елементарните имотни покупко-продажби и рефлектира директно върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността. Той уронва и нашия имидж на открито и към този момент се шири по международните медии, означи Радев.

Искам да е безусловно ясно, че аз не натрупвам и не замествам жилища. Имам единствено едно жилище и то е добито доста преди да вляза в политиката, не в „ Гео Милев “, а в „ Редута “. Мога да потвърдя всеки един лев, акцентира още президентът.

Не покорявам решенията си на критерия дали ще доведат до спор с премиера, а на това дали са положителни за България. За това не съм податлив на взаимни отстъпки, изключително когато става въпрос за жанр на ръководство. Ръководството на страната не би трябвало да става на основата на персонални сделки и персонални съглашателства, разяснява още Румен Радев.

На въпрос какъв е българският народен интерес сега – да резервира стабилността или да се промени статуквото, Румен Радев отговори: „ Кое статукво – на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните приходи и емиграцията, на топящото се население? " И добави изрично: " Разбира се, смяна. Решителна и безкомпромисна “.

Радев разяснява и думите на премиера Бойко Борисов, че ще се бори против пълзящата тирания, която се опитвали да наложат негоните съперници. Трудно мога да пояснявам тези думи. Диктатура може да се реализира единствено от властта, а тя сега е в премиера Бойко Борисов, подсети президентът. Няма по какъв начин един деспот да бъде отвън ръководството и в това време да бъде деспот. Освен, в случай че господин Борисов не се възприема като съпротива на самия себе си, добави Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР