Ако имате по-голяма сестра, можете да разчитате на когато изпаднете

...
Ако имате по-голяма сестра, можете да разчитате на когато изпаднете
Коментари Харесай

Защо по-голямата сестра е един от най-важните хора в живота ви

 Игрите на глада

Ако имате по-голяма сестра, можете да разчитате на когато изпаднете в сложна обстановка, да я помолите да ви реши дилемите, да вземете назаем облеклата й (разбира се, без да й казвате), само че има и още доста неща, за които да й благодарите. 

Според психолозите, съществуването на сестра усъвършенства умствената ви непоклатимост и цялостното ви развиване. Децата, които порастват със сестри към тях, са по-щастливи и стават по-добре приспособени възрастни. Вярваме, че да имаш по-голяма сестра в действителност е благословия, която ви оказва помощ по доста способи и във всяка част от живота ви. Ето по какъв начин:

Тя е повода родителите ви да са по-снизходителни към вас

Ако смятате, че да пораснете е било мъчно за вас, вярвате или не, за сестра ви е било доста по-трудно. Проучване открило, че родителите са доста по-строги и сурови към първородните си деца спрямо останалите братя и сестри.

Когато хората станат родители за първи път, хората имат доста правила и прекалено много упования, само че те понижават, когато се роди друго дете и последователно роителите стават по-снизходителни. Така че, в случай че имате по-голяма сестра, това е още една причина, за която би трябвало да й бъдете признателни.

Тя ви оказва помощ да постигате задачите си

Тя има доста неща, на които да ви научи, които още не сте претърпели. Винаги ще имате съдружник и някой, от който да гледате. Тя ви въодушевява да бъдете по-добри и да се стремите към вашите цели.

Израстването със сестри ви прави по-амбициозни и самостоятелни. Нормален развой е по-младите да имитират по-големите си братя и сестри като част от своето обществено и познавателно развиване. Дори и да не сте наясно, огромната ви сестра е в основата на образуването на вашата персона.

Тя усъвършенства психологичното ви здраве, като е до вас

Според учените, порастването със сестри понижава отрицателните усеща при младите младежи. По-малко евентуално е да се чувствате самотни, отговорни и нелюбими. Обичта на братята и сестрите е доста значима за прочувственото развиване и може да помогне за ограничение на депресията. Установено е също, че да имаш сестра те прави по-добър, по-емпатичен човек.

Тя ви оказва помощ да откриете смисъла на безусловната обич

Тя е този, който постоянно е зад тила ви. Дори когато остареете, тази връзка ще продължи да бъде от първостепенно значение за цялостното ви благоденствие и ще бъде най-дълготрайната връзка, която ще имате през живота си.

Винаги ще имате поддръжка от нея и някой, с който да поговорите. Това ви кара да се чувствате обичани и ценени, а също по този начин ви учи по какъв начин да разкривате по-добре възприятията си. Споделянето с нея постоянно ще бъде по-лесно, в сравнение с с родителите ви, и сигурно ще бъдете по-добър слушател.

Тя е най-ценният подарък и нещо, което би трябвало да се уважава всеки ден. Да имате по-голяма сестра е същинско благосъстояние.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР