Ако имате много често и много силно главоболие, то тази

...
Ако имате много често и много силно главоболие, то тази
Коментари Харесай

Повече мазна риба - по-малко главоболие

Ако имате доста постоянно и доста мощно главоболие, то тази публикация е за вас. Нека разберем по какъв начин посредством мазна риба можете да намалите главоболието.

Когато хапвате по-мазна риба, това доста оказва помощ при мигрена и доста мощно и тежко главоболие - това демонстрират данни от американско проучване.

В това проучване взели присъединяване 182-ма души, които доста постоянно имали мигрена. Участниците се разделили на 3 групи от хора и всяка една група била със специфичен хранителен режим, който бил с времетраене 16 седмици.

В тяхната диета влизала риба, зеленчуци, салати и неща, които били нормални за ястие на закуска.

- Първата група хапвали мазна риба в солидни количества и по-малко храни, съдържащи линоленова киселина;

- Втората група хапвали повече мазна риба и храни, които съдържат повече линоленова киселина;

- Третата група консумирали повече артикули с линоленова киселина и по-малко количество мазна риба;

Линоленовата киселина съставлява полинаситена мастна киселина, която тялото ни си набира посредством царевицата, соята, също по този начин някои ядки и семена.

Всички хора, които взели присъединяване в това проучване, имали за задача да наблюдават броя на дните, в които имали мощна мигрена, нейната дълготрайност и интензитет. Трябвало също да си водят дневник, в който разказват по какъв начин мигрената въздейства на тяхната дарба да учат и работят, на техният обществен живот и какъв брой постоянно би трябвало да пият медикаменти, с цел да успокоят болките си.

 Мазна риба против главоболие

Според резултатите, които били регистрирани, диетата, в която се консумирало по-малко линоленова киселина и по-голямо количество мазна риба, е намалила с съвсем 50% часовете, в които участниците имали главоболие на ден, в сравнение с тези, които били на другите две диети, за които споменахме нагоре.

Когато се приема по-голямо количество омега-3 мастни киселини и по-малко количество омега-6, това може да понижи доста честотата на мигрената и главоболието. За жал обаче множеството хора не одобряват задоволително количество омега-3 мастни киселини.

За да има резултат обаче, би трябвало да се поддържа вярно съответствие сред омега-3 и омега-6 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини имат положително противовъзпалително деяние, а омега-6 работи по противоположния метод.

За жал, съвсем постоянно одобряваме повече омега-6, в сравнение с омега-3 мастни киселини. Правилното съответствие сред двете би трябвало да е 4 към 1.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР