Ако имате куче, вероятно знаете, че едно от задълженията ви,

...
Ако имате куче, вероятно знаете, че едно от задълженията ви,
Коментари Харесай

Колко дълго трябва да разхождате кучето си

Ако имате куче, евентуално знаете, че едно от отговорностите ви, свързани с него, са разходките. Те би трябвало да се вършат постоянно, по няколко пъти дневно.

Ако, обаче, ви следва да си вземете такова и към момента не сте наясно с грижите за кучето, идващите редове ще ви бъдат потребни.

Разходката на кучето е доста значима, тъй като тогава то изразходва силата, която е събрало, прави ежедневните си потребности, забавлява се, развива обществени умения, срещайки се с други хора и кучета. Дотук добре. Но какъв брой би трябвало да продължи разходката на кучето?

Няма строго регламентирано време, което едно куче да би трябвало да прекарва на открито. Всичко зависи от породата, от възрастта, от самото животно.

Приблизително времето, належащо на любимеца ви, с цел да направи всичко, което би трябвало на открито, е към половин час заран и още 30 минути вечер. Стремете се това време да бъде прекарано в игри, пуснете го от каишката, в случай че мястото разрешава, вземете фризби, топка или друга играчка, с която и вие да се включите във веселбата.

Разбира се, тези минути са примерни. Любимецът ви може да има потребност от по-малко или повече. Ето по какъв начин може да разберете:

Щом забележите, че кучето не се движи по същия метод, както когато сте излезели на открито, значи е време да се прибирате. То е изразходило силата си, взело е дневната си доза игра и е готово да се върне вкъщи.

Времето за разходка зависи и от възрастта на кучето. По-възрастните животни се изморяват по-бързо, до момента в който дребните кученца имат потребност от повече игра. 30-те минути могат да прераснат в 2 часа, в случай че сте си взели пале.

Ще разберете дали разходката е била задоволително дълга, в случай че откакто се приберете кучето се укроти, легне да спи или просто да си почива. Това значи, че то е изразходило задоволително сила. В случай че любимецът ви продължава да търси вниманието ви, желае да си играете и пробва да притегли погледа ви по всевъзможен, би трябвало да се постараете повече на следващия ден.

Удължете времето на открито, вземете играчка, накарайте го да се измори. Междувременно, в случай че и вие тичате с него, може да подобрите фигурата си, тъй че ето още един плюс от това да имаш куче за домакински любим.

 Куче

Колко постоянно да разхождам кучето - общи рекомендации

От куче до куче има огромна разлика, тъй че би трябвало да следите за реакциите на вашия любим във връзка с това по кое време да го приберете или разхождате. Помнете също по този начин, че от време на време кучето ви може да изиска да постои по-дълго на открито. Друг път, в случай че примерно е по-студено и вали сняг, да желае да се прибере назад доста скоро след излизане. Все отново има някои общи рекомендации по какъв брой да разхождаме кучето.

Помнете, че продължителността варира от:

Докато за по-малките кучета разходката дневно може да бъде задоволителна, високоенергийните породи кучета ще изискват повече от една разходка дневно. Кучето ви е от тези породи? Вие сте състезателен човек и желаете да прекарате повече време с вашето куче? Може би не сте сигурни от какъв брой извършения в действителност се нуждае вашето куче. В подобен случай е целесъобразно да извършите посещаване при вашия ветеринар. Той ще се радва да ви даде потребни препоръки и препоръки за разходки за персоналното състояние на вашето куче.

Ето лист с дейни породи кучета, които ще дават отговор на метода ви на живот, в случай че сте доста деен човек:

- Бордър Коли;

- Австралийска овчарка;

- Далматинец;

- Ирландски сетер;

- Родезийски риджбек;

- Ваймаранер;

- Лабрадор Ретривър;

- Сибирско хъски;

- Джак Ръсел Териер.

Приключенията навън са идеалният метод да се сближите с куче от тези породи. Независимо дали отидете на разходка, туризъм или тичане, вашият кучешки другар ще направи пътуването двойно по-забавно!

Всяко куче принадлежи към избрана група породи кучета, всяка от които има характерни потребности и ограничавания за активност. Проверете от каква интензивност в действителност се нуждае четириногият ви другар въз основа на породата му.

Продължителност на разходка при овчарските кучета

Тези кучета имат по-голяма потребност от интензивност. Овчарски кучета, като шелти или бордър коли имат потребност от доста бягане. Ако вашето куче принадлежи към тази група, ще би трябвало да му отделяте повече от 30 минути дневно.

Знаете ли, че кучетата от тази група се нуждаят от най-малко 2 часа интензивна интензивност дневно, което също се смята за най-малко?

Превърнато в разходки, това елементарно може да значи най-малко 4 разходки дневно, по 30 минути всяка. Тъй като кучетата от тази категория също са доста интелигентни, не забравяйте да създавате и умствени провокации за тях.

Продължителност на разходка при териерите

 Разходка на териер

Живи, пъргави, енергични - по този начин бихме описали кучетата териери. Тази група кучета може да е дребна, само че тези четириноги другари също се нуждаят от много огромно количество извършения.

Съвет: Териерите се нуждаят от най-малко 1, 5 часа интензивност всеки ден.

Обмислете график от 3 разходки дневно, 30 минути всяка. Помислете за прибавяне на някои игри за умствена интензивност и за тази група.

Продължителност на разходка при ловни кучета

Породи, принадлежащи към тази група са:

- Хрътка;

- Бигъл;

- Басет;

- Пинчер и др.

За тях 1, 5 часа ежедневни разходки и извършения е минималното условие. Тъй като тези породи кучета също са фенове на бягането, не се колебайте да започнете бягане с тях, стига да го вършиме малко по малко и като се има поради и възрастта на вашето куче.

Струва си да знаете: 3 разходки дневно с дълготрайност от 30 минути, плюс познавателни действия са мощно целесъобразни за кучета от тази група.

Продължителност на разходката при кучета-компаньони

Йоркширски териер, Чихуахуа, Померан - нормално те са това, което през днешния ден назоваваме кучета-компаньони. Тъй като тези кучета не са високо енергийни породи, избягвайте да ги подлагате с часове на интензивна интензивност. Използвайте вместо това по-малки интервали от време за занимателни игри и къси ежедневни разходки, с цел да ги поддържате физически.

Както сами виждате, има доста фактори, които дефинират какъв брой дълго да разхождате кучето си. Породата е определяща, само че в случай че вашият другар е безпороден, тогава би трябвало да му осигурите разходки от най-малко 30 минути дневно. Следете по какъв начин се усеща той и съгласно това определете дали има потребност от по-дълъг престой на открито.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР