Ако имате куче, тогава сигурно сте се сблъсквали с това,

...
Ако имате куче, тогава сигурно сте се сблъсквали с това,
Коментари Харесай

Как да се справим с агресията на кучето към други кучета

Ако имате куче, тогава несъмнено сте се сблъсквали с това, че питомецът ви демонстрира експанзия към други кучета. Проблемът е много сериозен и би трябвало да намерите метод да се справите с него, с цел да може кучето ви е да по-спокойно и да не се държи нападателно в наличието на други животни.

Основни аргументи на експанзия на куче към куче

1. Възможно е кучето да е болно. Тогава то е по-уязвимо и усеща това. Именно по тази причина всеки един любим, който се появи до него се преглежда като евентуална заплаха, а най-хубавата отбрана е нападението. Това е по този начин наречената дейна защитна реакция.

Признак за това, че може би кучето ви е болно е фактът, че преди животното не е било нападателно към другите любимци. Ако нещо ви тормози, тогава е добре да се консултирате с ветеринар за това.

2. Доминирането също е постоянно срещана причина за експанзия сред кучетата. За любимците ви, йерархията е значима и това значи, че всички други животни не се позволяват в нея. Ако знаете, че кучето ви е нападателно, тогава не е добра концепция да го пускате да се разхожда свободно, до момента в който не се справите с този проблем. Като цяло кучетата са водачи и ще се наложи да положите много старания, с цел да се справите с тази линия в питомците си, изключително в случай че е много мощно изразена.

 Кучетата могат да са нападателни

3. Лошото образование също може да е причина кучето ви да е нападателно към други кучета. Ако не сте се заели с образование на кучето в ранна възраст, тогава ще се наложи да деянията много самообладание на този стадий, с цел да го дисциплинирате. Важно е да научите кучето да ви слуша и да извършва всичките ви команди. То би трябвало да има почит от вас и единствено тогава това ще може да се случи.

4. Друга честа причина за експанзията на кучето към други кучета е това, че любимеца ви просто има остатък от сила. Разхождайте кучето дълго и постоянно играйте с вашия питомец. Умореното от разходки куче няма да има сили, с цел да нападателно и да влиза в спор с другите кучета. Като цяло, общуването на четириногия ви другар с индивида постоянно го прави по-добър и дисциплиниран.

Възпитанието и при животните е в основата на безпроблемната им връзка със себеподобните. Ако обмисляте да си вземете куче, тогава не пропускайте този факт и от ранна възраст се заеме с образованието на вашия любим, а също по този начин постоянно му отделяйте задоволително време. Истински щастливото куче в никакъв случай няма да е нападателно!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР