Ако имаме цялата информация и видим, че България е направила

...
Ако имаме цялата информация и видим, че България е направила
Коментари Харесай

Нидерландия: Чакаме оценката на ЕК, за да решим дошъл ли е моментът България да е в Шенген

Ако имаме цялата информация и забележим, че България е направила всичко належащо, ще решим по кое време е моментът страната да бъде призната в Шенген. Не съм оптимист или черноглед, първо желая да видя информацията. Не мога да кажа какъв брой време ще отнеме нашата оценка, тъй като не знам каква е информацията, сподели той.

Оценяваме осъществената от България работа, уточни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че през днешния ден не е разговарял със своя австрийски сътрудник, чиято страна също се въздържа да поддържа разширението на Шенген с България и Румъния.

Според него е допустимо резултатът от изборите в Нидерландия да окаже въздействие по тази тематика.

През октомври министър председателят на Нидерландия съобщи следното: " Трябва да забележим каква ще бъде оценката на Европейската комисия през декември. Трябва да бъде точна и почтена оценка, без захаросване, без премълчаване ".

Австрия към момента е срещу разширението на Шенген - не особено поради България или Румъния, а поради рецесията в зоната.

Според известие на Министерство на вътрешните работи заключението от следващата инспекция, осъществена основно след гледище на Нидерландия, е, че България продължава да дава отговор на изискванията за пълноправно участие в пространството на свободно придвижване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР