Ако има решение за забрана за внос на петрол от

...
Ако има решение за забрана за внос на петрол от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако има решение за петролно ембарго на Русия, със сигурност ще има изключение за България

Ако има решение за възбрана за импорт на нефт от Русия, сигурно ще има изключение за България. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на изключителното съвещание на Европейския съвет. Очакванията са страната ни да може да купува нефт до края на 2024.

"Успяхме да го проговорим на най-високо равнище на обяд. Много се веселя, че на европейско равнище ни схващат и съумява българското държавно управление добре да комуникира значимите за България моменти и се надявам, че бизнеса няма да получи напрежението, който е реалност в много други страни. " - съобщи Петков.

Премиерът добави, че всичко това ще се случи, в случай че изобщо се стигне до шести пакет от наказания против Русия, защото нищо не е несъмнено до последния миг.

Европейските водачи ще разискват обстановката в Украйна и тематиките сигурност и защита, енергетика и продоволствена сигурност.

Държавните и държавни ръководители ще дискутират настоящите развития, свързани с съветската военна експанзия в Украйна и продължаващите дейности на Европейски Съюз в поддръжка на украинската страна. Предвижда се и видеоконферентна връзка с украинския президент Владимир Зеленски.

Темата за сигурността и защитата ще бъде разисквана в подтекста на последващите дейности след Срещата на върха във Версай и Европейския съвет през март 2022 година Акцент ще бъде подложен върху методите за повишение на устойчивостта и отбранителния потенциал посредством вложения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР