Ако има нещо, което пандемията категорично промени, то това е

...
Ако има нещо, което пандемията категорично промени, то това е
Коментари Харесай

Колко чист е въздухът в самолетите

Ако има нещо, което пандемията изрично промени, то това е отношението ни към хигиената и предпазването от вирусни болести. Навиците ни в това връзки претърпяха смяна, както и политиките за обезпечаване на безвредна среда на доста компании.
 Самолетите, летищата и разпоредбите по време на грипния сезон
Летището ни разболява повече от самолета

Къде се крият опасностите

Сред тях са и самолетните компании, които вършат всичко допустимо да убедят пасажерите, че въздухът на борда на самолетите им е чист. Повечето от тях в действителност употребяват специфични НЕРА филтри, които отстраняват до 99.9 % от фините прахови частици, бактериите и вирусите, като коронавирус и грип.

Според данните на Световната здравна организация, представени от, по този начин въздухът на борда на самолетите се възобновява по 20-30 пъти на час посредством рекуперационна система, която вкарва чист въздух и го смесва с към 50 % подобен, рециклиран от кабината.
 Снимка 581354

" Рискът да се болестите с болест на борда на аероплан е по-малък, в сравнение с в мол или в офис среда ", настояват представители на Международната асоциация по въздушен превоз IATA. Твърдението им се поддържа и от на TH Chan School of Public Health към Харвард, потвърдило, че НЕРА филтрите и носенето на защитни маски на борда на самолета ни защищават повече, в сравнение с единствено носенето на маска в супермаркета да вземем за пример.
 Снимка 479872

Това обаче не значи, че не можем да вземем и спомагателни защитни ограничения, когато пътуваме със аероплан. Освен наложителната маска, е целесъобразно да почистим с антибактериален препарат седалката и облегалките й преди сядане, да се стремим да съблюдаваме физическа отдалеченост и да резервираме ранен полет, когато самолетите са минали главно разчистване и стерилизация.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР