Ако има нарушения на закона, трябва да има последствия, коментира

...
Ако има нарушения на закона, трябва да има последствия, коментира
Коментари Харесай

Денков за казуса Пирогов: Ако има нарушения на закона, трябва да има последствия

Ако има нарушавания на закона, би трябвало да има последици, разяснява пред публицисти министър-председателят Николай Денков за отстраняването на шефа на „ Пирогов “. Коментарът беше изработен по време на ревизия на интерконектора със Сърбия.

Денков добави, че това са главните причини на министъра на опазването на здравето Христо Хинков – че има нарушаване на Закона за публичните поръчки, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Ако се окаже, че шефът е работил непозволено, то значи министърът си е приключил работата “, добави Денков. Премиерът отхвърли да се ангажира със период, по кое време би приключила инспекцията на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ)  и прокуратурата по проблема. Николай Денков сподели още, че методът не би трябвало да е селективен, по тази причина е пуснал писмо до министър Хинков да се създадат инспекции на всички съществени лечебни заведения в системата.

„ Ако споделяме, че някоя болница е на загуба, би трябвало да съпоставим има ли подобен проблем и в другите лечебни заведения и в случай че ще използваме този мотив за някой шеф, би трябвало да го използваме и за другите “, разяснява министър председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР