Ако има крачка, то тя вече е направена. Тя се

...
Ако има крачка, то тя вече е направена. Тя се
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Времето работи за ГЕРБ и Борисов. ПП нямат полезен ход. Не съм очаквал такава политическа наивност

Ако има крачка, то тя към този момент е направена. Тя се прави поради гласоподавателите на Политическа партия. Заради  тях е всичко това, с цел да могат да преглътнат тази колаборация. С тях има огромен проблем, техните гласоподаватели са ги изпратили там, с цел да отстранен ГЕРБ от властта, а не да ги връщат. Така политологът доцент Стойчо Стойчев разяснява от ефира на Нова телевизия днешната лидерска среща в Народното събрание сред ГЕРБ и ПП/ДБ. 

" Нали си давате сметка, че този кабинет ще зависи от самото начало от пръста на Борисов? “, попита доцент Стойчев в отговор на въпроса какво би се случило с кабинет на малцинството с мандата на ПП/ДБ. 

" Не съм очаквал такава политическа доверчивост от Политическа партия - да се докарат до там за тях вероятен излаз да няма “, разяснява от своя страна социологът Андрей Райчев. 

" Те бяха безусловно единни, а в този момент има вътрешни проблеми, които Борисов чака. Времето работи за него. Не виждам неприятен вид за него. Той чака ерес сред Кирил и Асен, сред Политическа партия и Демократична България. Малко ги матира “, продължи Андрей Райчев. 

" Ако има сделка сред ГЕРБ и Политическа партия, за която не сме осведомени, ние сме майстори на привидното, тогава Движение за права и свободи няма да поддържат никакъв кабинет. Ще гласоподават въздържали се. Предполагам, че ще предложат нещо в стила, в който направиха това с проф. Габровски “, предвижда доцент Стойчев идващите ходове на ГЕРБ. 

" Коя своя задача взема решение Борисов? Той взема решение въпроса да излезе от изолираност и е на една крачка да го реши “, добави Андрей Райчев. 

" Борисов желае да свърши работа сега “, означи Стойчо Стойчев. 

" Страх ли го е Борисов от нови избори? Не. Страх ли ги е Политическа партия от нови избори? Да. До септември Политическа партия могат да са сигурни, че с Демократична България ще има мир и дружба сред народите. Но по-късно? Защо им е на Политическа партия ДеБе? Затова времето работи за Борисов. Трябваше да създадат това, което каза Иванов - да сложат политическа стратегия на масата. Загубиха два месеца “, безапелационен е Райчев.

„ Трябва да бъдем умерени оптимисти, че може да се откри някаква формула и да се направи постоянно държавно управление, което да замрази политическата рецесия. Тя няма да завърши скоро. Не чакам огромни резултати от тази среща “, сподели от своя страна Иво Инджов.

Той добави следното: „ Бойко Борисов желае да ръководи с ПП-ДБ, само че даде и две други варианти – да ръководи с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия или да поддържа държавно управление на ПП-ДБ “. 

Според Любомир Стефанов от толкоз доста крачки напред сме скочили в окопите и в този момент би трябвало да се направи крачка обратно. 

По думите му това може да стане, единствено в случай че водачите не застават на първия ред. 

Относно бюджета, който се чертае, Иво Инджов счита, че това се прави, с цел да се вкара ПП-ДБ в прегръдка с ГЕРБ. 

Политологът Стойчев съобщи, че от време на време се караме доста, само че в действителност се прегръщаме. 

„ Предполагам, че ще предложат нещо в стила на държавното управление на проф. Габровски. То ще събере някаква поддръжка, само че няма да е задоволителна “, счита той. 

Попитан кой е печелившия ход на Политическа партия Любомир Стефанов отговори, че те би трябвало да трансфорат ГЕРБ в пленник. „ Каква е задачата ти? Да те има в пейзажа или да минеш и да те няма? “, попита той.

Иво Инджов счита, че проблемът на ПП-ДБ е, че има доста водачи. „ Но в случай че съумеят да са единни, това ще се трансформира в техен плюс. Не би трябвало да се поддават на играта на опитния Борисов “, безапелационен бе Инджов.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР