Ако има каквито и да било съмнения свързани с честността

...
Ако има каквито и да било съмнения свързани с честността
Коментари Харесай

Томислав Дончев за скандала с машините: Ако има съмнения, трябва да бъдат изчистени

„ Ако има каквито и да било подозрения свързани с честността на изборния развой, те би трябвало да бъдат изчистени “, сподели в предаването „ Лице в лице “ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Росен Желязков привиква председателски съвет

„ Познавам добре изборния развой. Има няколко нюанса – първият е да се броят резултатите от разписките. Тук е вярата дали този, който гласоподава си гледа разписката. Второ - в машините се съхранява информация. Има отчет на ДАНС, който не съм чел. Те би трябвало да излязат с публична информация и да разяснят на обществото, колкото се може повече. Ако има нещо неправилно то би трябвало да се почисти “, сподели още депутатът от ГЕРБ

„ Вие представяте ли си, в случай че някой ме беше записал да чопля в машината – щеше да стане война от огромен публичен яд. Има ред, има закон. Да не разясня, че приказваме за зам.-министър. Той не е оперативно лице, което би трябвало да работи с машините. Това е политическо лице “, означи Дончев.

Опозицията доста желае да употребява обстановката като нов мотив да опита да събори държавното управление, сподели министър председателят

„ По-съществената тематика е, че като резултат на този скандал изборния развой в България ще бъде обект на още по-малко доверие “, уточни той.

„ Най-правилно е всички институции да кажат всичко, което могат да кажат незабавно “, прикани Томислав Дончев.

„ Критериите ни за победа са максимален брой кметове и общински съветници. Не го одобряваме като спортно съревнование. Местната власт е доста значима, тя е най-близо до хората. Решава проблемите на хората, всеки ден е с тях. Най-добрият знак за добър кмет е да върви пешком на работа “, уточни Дончев.

Не ни е боязън да излезем напълно на книжен избор, сподели Кирил Петков

„ Една партия няма по какъв начин да е устойчива, в случай че няма корени, в най-хубавия смисъл, в месест власт, където се случват от 70% от нещата, които са значими за хората “, сподели Дончев.

„ Ние във властта съвсем не сме показани. Нелепо е да се твърди, че участваме наедно във властта. Това, което имаме все още, е една партия, която има 15% от гласовете в Народно събрание държи съвсем цялата изпълнителна власт.  Това е по една елементарна причина, че няма друга опция. Ако има то тя е по-лоша. Третият вид е да се отиде на избори. Не мисля, че обществото има потребност и желае това “, акцентира той.

Междувременно министерството отхвърли опцията за манипулиране на локалните избори посредством машините за гласоподаване

„ Най-големият недостатък е това, което не се случва. Наред със свадите, които се случват има куп неща, които не се случват. Иска ми се темпото да е най-малко тройно. Намираме се в комплицирани времена и рецесии. Не би трябвало да се изпускат опциите “, безапелационен бе Дончев.

На тези избори не би трябвало да има нито една машина, съобщи Тошко Йорданов

„ По отношение на „ Лукойл “ държавното управление би трябвало да има по-активна позиция. Очевидно е, че „ Лукойл “ прави свръхпечалби. Дали е през налози или през цената на бензина, България би трябвало да прибере в бюджета свръхпечалбите “, акцентира той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР