Ако има данни, че някой не си е свършил работата,

...
Ако има данни, че някой не си е свършил работата,
Коментари Харесай

Дончев: Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да се избегне

" Ако има данни, че някой не си е приключил работата, прокуратурата и службите би трябвало да работят. Тук политически основание не може да има какви земетресения и трептения ще има “. Това сподели пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев “ във връзка на ареста на министъра на околната среда Нено Димов.
" Действията на прокуратурата нямат политически темперамент, само че имат политически последствия ", акцентира вицепремиерът. Дали министър Аврамова би трябвало да подаде оставка поради водната рецесия, ще реши министър председателят Борисов, сподели Дончев. " Няма да разясня министър Петя Аврамова. Претенциите си към нея ще ги заявя персонално, а не в ефир “, съобщи вицепремиерът. Повод за неговото изказване бе изявлението на министъра на защитата Красимир Каракачанов след ареста на екоминистъра Нено Димов, че за водната рецесия в Перник отговорност носи и районното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.
" Тези разпри кой е по-виновен “ не оказват помощ, сега е по-важно да се активизираме, с цел да разгадаем рецесията с водата в  Перник, коментира вицепремиерът изявлението на своя сътрудник Красимир Каракачанов. Арестът на министър Нено Димов провокира трус в държавното управление, само че „ пътят от министерското кресло до подсъдимата пейка е доста пай “, а министрите няма имунитет, единствено повече отговорности, съобщи Дончев, който не скри, че не му е било прелестно да види какво се случва с сътрудник, с който до през вчерашния ден са заседавали дружно.
" Ако бяха взети ограничения през лятото, водната рецесия можеше да бъде избегната “, счита Дончев, само че означи, че държавното управление е схванало за рецесията, когато тя към този момент е била факт. Томислав Дончев не е имал информация дали Нено Димов е разрешавал потреблението на вода от язовира за промишлени потребности. Процесът по надзор на язовирите приключва на бюрото на министър Ненов, само че стартира другаде и минава през дълга верига хора, които обезпечават данните, означи Томислав Дончев. Според него водният бранш е извънредно комплициран, защото в него са забъркани 5-6 министерства. Макар че отхвърли да коменира работата на районния министър Петя Аврамова, вицепремиерът разкри, че е имал изострен диалог с нея и министър Нено Димов във връзка на водната рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР