Ако и вие обичате лютичкото, тези пукани чушлете ще ви

...
Ако и вие обичате лютичкото, тези пукани чушлете ще ви
Коментари Харесай

Пукани люти чушлета

Ако и вие обичате лютичкото, тези пукани чушлете ще ви изпълнят душата

Необходими Продукти

● чушки - вид Рибки
● чесън
● копър
● сол
● оцет
● захар

Начин на подготвяне

Ето моя метод за подготвяне на пукани чушлета:

Чушлетата измивам, подсушавам и им махам цялата ръкохватка като просто я отчупвам. Чесъна и копъра разрязвам на ситно.

За пукането на чушлетата употребявам тефлонов тиган, става по-бързо и по-лесно. Готовите вадя в тенджерка и захлупвам, с цел да се запазят топли, до момента в който се опука цялото планувано количество.

Веднага по-късно ги пълня в бурканчета, като посред поставям от нарязаните копър и чесън. Редя оптимално компактно. Когато се изпълнят бурканчетата сипвам догоре оцет, след което от всяко, едно по едно изливам оцета в тенджерка като придържам да не изпаднат чушлетата.

Доливам малко оцет с цел да обезщетявам загубата от преливането и заваряването. Правя саламура като към оцета прибавям солта - по 1 чаена лъжичка на буркан, в случай че са дребни и по 1 лъжица супена, в случай че са по-големи.

Същото е и количеството на захарта, само че аз персонално поставям по-малко, в случай че не са доста люти чушките. Слагам и едно малко дафиново листче, което вадя по-късно.

Като заври саламурата, незабавно я сипвам върху чушките и затварям в случай че са на винт, или запечатвам с машинка в случай че са елементарни капачки и обръщам. Престояват обърнати 12 часа, след което ги прибирам.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР