Ако Христо Иванов формира платформа, това ще е най-възможният вариант

...
Ако Христо Иванов формира платформа, това ще е най-възможният вариант
Коментари Харесай

Харалан Александров: Христо Иванов опитва да смени разказа, защото си дава сметка, че е безнадежден

„ Ако Христо Иванов образува платформа, това ще е най-възможният вид да има държавно управление в границите на този изстрадал парламент. … Ако Румен Радев тръгне по някаква причина да мисли в посока, сходна на тази, в която мислят Иванов и Бойко Борисов, тогава „ Продължаваме промяната ” няма да има огромен излаз, с изключение на да поддържа едно такова ръководство, явно, легитимирано през належащите задания, свързани с Плана за възобновяване, влизането в Шенген, еврозоната и всичко, което слушаме от заран до вечер. Този роман, който е роман за общото богатство, разказът за бъдещето на България в един миг може да стане по-силен от описа за неприятното статукво, което би трябвало да бъде хейтено и оплювано безрезервно. Христо Иванов се пробва да смени описа, тъй като си дава сметка – от позицията на опита си и на интелигентността си, че този роман е обезсърчителен. Оставането в полето на ненавистта води до тежък блокаж, от който нищо друго не произтича, с изключение на седенето в това увиснало състояние ”.

Този коментар направи пред БНР общественият антрополог Харалан Александров и изрече съмнение, че президентът няма да връчи третия мандат на „ Демократична България ”, а на Българска социалистическа партия.

Според него „ офертата на Бойко Борисов към Христо Иванов е достоверна ”.

По думите на Александров връзката сред ГЕРБ и Демократична България, като се изключи че са в едно европейско семейство – ЕНП, е и ценностна и в доста връзки е пиедестал на тяхната еднаквост:

„ Нелогично беше и това е огромният грях на Демократична България и на цялата общественост, която застана зад тях, е, че те в един сложен и сериозен миг объркаха врага с приятеля и се съюзиха с врага. Врагът е Българска социалистическа партия. … По време на митингите 2020-а те (ДБ) не съумяха да заловен огромна риба в мътните води. В момента стартира натурален развой на избистряне. Най-тинестите фракции към този момент са на дъното – „ Мутри, вън. Ние идваме ”, Има Такъв Народ и в този момент към дъното потеглят и Политическа партия. В по-бистрите фракции ще останат тези с по-ясни идеологии ”.

Според него естествено е градската общественост на Демократична България да стартира да се отлепя от Политическа партия.

Александров акцентира, че сега „ имаме еднолично, мощно властническо, лидерско ръководство, което е по наложителност ”:

„ Румен Радев се учи, следва си своя път и евентуално в един миг ще трансформира президентския си престиж в политически от партиен вид ”.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР