Ако Хърватия иска дипломатическа война, ще има дипломатическа война, заяви

...
Ако Хърватия иска дипломатическа война, ще има дипломатическа война, заяви
Коментари Харесай

Дачич: Ако Хърватия иска дипломатическа война, ще я получи

Ако Хърватия желае дипломатическа война, ще има дипломатическа война, съобщи сръбският външен министър Ивица Дачич в изявление за празничния брой на в. " Информер ", само че изрази очакване, че ще надделее разсъдъкът.

" Ако формален Загреб реши да изтегли посланика си от Белград, както се спекулира, същото ще създадем и ние с нашия дипломат в Загреб. Готови сме да изиграем тази игра до дъно, в случай че те желаят, само че се багра, че " сръбският проблем " в Хърватия е доста тежка и неизлечима болест ", сподели Дачич.

Той напомни, че Хърватия разгласи сръбския министър на защитата Александър Вулин за личност нон грата, след което Белград като реципрочна мярка направи същото за хърватския министър на защитата Дамир Кръстичевич, предава Българска телеграфна агенция.

Дачич посочи, че реципрочните ограничения са нормална процедура в дипломацията.

Министърът акцентира, че Сърбия е подготвена да се откаже от " дипломатическата война " сега, в който Хърватия анулира " безсмислените " ограничения против сръбския министър на защитата.

" Във всички случаи това не е пътят, по който би трябвало да вървим. Надяваме се, че ще надделее разсъдъкът и ще продължим по пътя на добросъседското съдействие ", сподели сръбският външен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР